Viljandi Linnavalitsuse avalike suhete ja turismiameti juhataja Krista Kull ütles, et tegemist on tähelepanuväärse sündmusega kahe linna sõprussuhete ajaloos. Kümmekond aastat ei ole Viljandi ja Eslövi linna vahel olnud aktiivset suhtlemist peale ametliku kirjavahetuse, kuid eesseisev kohtumine lubab loota, et kahe linna sõprus jõuab uuele tasemele.

Viljandi ja Eslövi suhted said alguse 90-ndate aastate alguses Andres Koerni vahendusel, kes tollal ajal oli Eslövi suurima ettevõtte Felixi juht. Ametliku sõpruslepingu allkirjastasid 1992. aastal Eslövi linnapea Cecilia Lind ja toonane maavolikogu esindaja Tarmo Loodus.

"Kohtumine tõotab kujuneda huvitavaks ja soojaks, sest kohale tulevad näiteks tolleaegsed linnajuhid Helir-Valdor Seeder ja Ülo Stöör, kellel on kindlasti ligi 20 aasta tagustest sündmustest mõndagi huvitavat meenutada," selgitas eesseisvat kohtumist iseloomustades Krista Kull.

Ülevaatele Viljandi linna tänasest päevast ja raekoja tutvustamisele järgneb linnapea vastuvõtt Pärimusmuusika Aidas. Reedel tutvustatakse külalistele Viljandi peamisi vaatamisväärsusi.