Lapsed kasvades lähevad aina julgemaks ning ema seljataha pugejaid jääb vähemaks. Esinejaid lapsi oli 3aastasest noorema koolieani välja. Ja kust õpetaja lapsed kõige paremini laulu/tantsu õpetamiseks kätte saab - ikka lasteaiast ja koolimajast. Et saaks toimuma üks tore loomalastepidu tuli teha eelnevalt häälestustööd, abiks olid Onu Remuse laulud ja Priit Pajusaare mutukalaulud imeilusate fonogrammidega. Vanem lasteaiarühm valmistas eelnevalt peo tarbeks imeilusaid liblikaid ja loomamaske.

Peopäevaks olid laulud, tantsud selged ja iga laps sai võimaluse esineda laval suurema rahvahulga ees. Teemakohased laulud valis ja õpetas muusikaõpetaja Maike ja lauludes esinevate looma/mutuka järgi sai valitud ka vastavad kostüümid.

Suurem osa lastest ja peokorraldajatest esineski kostüümides, mis peole kindlasti vürtsi lisas ja õiget meeleolu tekitas. Rahvatantsuring lasteaiast ja koolist esitas kokku 3 tantsu, tantsud õpetas selgeks Kardo Ojassalu.

Discotüdrukud Tahkuranna koolist andsid peole särtsu juurde. Iga laps sai tänutäheks tänukirja ja peo lõppedes valida üllatuskingituse.

Peolt ei puudunud ka Mutionule ja peokülalistele mõeldud vihmaussikujuline rosinastritsel. Mutionu Piret nimetas ja juhatas oskuslikult lapsed esinema, ikka peoperemehele kohaselt.

Tema poeg, väike mutionu, igati julge Priit puhus tõsimeeli küünlad sünnipäeva srtitslilt nii kui niuhti. Peol vaatajas/kuulajaskonnast puudust ei tuntud.

Saame öelda, et üritus tõepoolest liitis erineva vanusegrupiga lapsed, koostöös arenevad/kinnistuvad sotsiaalsed oskused, märkamine ja teineteisega arvestamine. Ürituse põhieesmärgiks oli osata olla tähelepanelik kuulaja ja et esinejast laps saaks juurde iseseisvust, esinemisjulgust laval ning kogeda tähelepanu, andmis- ning saamisrõõmu. Tähtis oli, et osalejal lapsel (ka vaatajal) oleks oma esinemiskorda oodates huvitav.

Kultuurkapitalilt taotlesime toetust ürituse korralduskulude katteks, et muuta üritus põnevamaks ja meelelukalt kaasahaaravaks.

Täname Tahkuranna Vallavalitsust, et on toetanud mõnusat koosolemist kogukonnas ühel päikeseküllasel meeleolukal pühapäeval.

Pidu jäädvustati kõige täiega DVD-le, et saaks veel kordi läbi elada kogetud meeldejäävat sündmust.