Volikogu arutas oma istungil mitmeid punkte, mis määravad meie elu-olu lähemas ja kaugemas tulevikus.

Vallavalitsus andis volikogule üle valla järgmise aasta eelarve projekti. Ehkki see vajab veel küllalt põhjalikku analüüsimist ja ülevaatamist, siiski võib öelda, et majanduskriisist tekkinud langus on peatunud ja saabunud on teatud stabiilsus. See aga ei tähenda, et kohe hakkab mannat ja mune sadama. Esialgu on meil ikka väga palju tööta inimesi ja töötajate palgad pole veel saavutanud endist taset ning see kajastub valla eelarvesse laekuvas tulumaksuosas. Eelarvega hakkab tööle majandus- ja eelarvekomisjon ning loodame eelarve kinnitada veebruaris–märtsis.

Alates 1. jaanuarist andis volikogu õiguse puhta vee ja kanalisatsiooniteenuse osutamiseks Ambla vallas AS-ile Paide Vesi. Leping eelmise teenusepakkujaga, AS-iga Avoterm Aqua lõppes aasta alguses. Ees seisab uute lepingute sõlmimine uue teenusepakkujaga. Vee ja reovee ärajuhtimise hind jääb seejuures samaks.

AS Paide Vesi on üle võtmas ka Ambla aleviku veetrasside ehitust ja 2011. aastal peaks ellu viidama projekti II etapp. Paljud kinnistud saavad võimaluse järgmise aasta lõpuks lasta kraanist puhast vett ja juhtida see ära uude rajatavasse biopuhastisse. Seepärast peaksid peatänavate ääres elavad inimesed nüüd juba väga tõsiselt planeerima enda majapidamises asju, mis puudutavad vee sissetoomist ja reovee ärajuhtimist.

AS-i Paide Vesi eestvedamisel jätkub Aravete ja Käravete asulate ühisveevärgi renoveerimisprojekt. Kuna tegemist on Ambla valla osas väga mahuka investeeringuga, siis on selle käivitamine pisut veninud, kuid liigub järjekindlalt edasi. Trasside projekteerimise hanked ja projekteerimine peab saama järgmise aasta jooksul tehtud.

Soovime veelkord kõigile lugejatele head alanud aastat!