MADIS MILLING
Plekkmees

Madis Millingul on väga kiire sügis. Kas pole „Võlur Oz“ kui muinasjutt pisut aegunud ettevõtmine?
Ükski muinasjutt ei aegu. Multifilmi kangelased tulevad ja lähevad, mänguasjad kord ilmuvad lettidele, kord kaovad sealt - kuid muinasjutu tegelased elavad igavesti. „Võlur Oz“ räägibki aegumatust ja ajatust, see muinasjutt on headusest.

Kuidas sobib Teil ja Tõnu Kilgasel töö nii noorte näitlejatega nagu seda on Marilyn Jurman ja Kristo Ukanis?
Noored on vahvad. Muusikalis on oma võtted, nõksud, reeglid. Neid kõiki saamegi koos Ukanise ja Jurmaniga harjutada. Muusikalis on näitlemine teistsugune kui draamas. Sageli oleks see, mida nõuab muusikal, draamalavastuses juba n-ö ülemängimine. Kuid muusikalis on lava suur, mängulised võtted teised.

Praegu käivad proovid. Kas miski teeb ka ärevaks?
Kahtlemata on muusikalis vaja arvestada valguse, mikrofonide, trosside, efektide ja paljude muude elementidega, millega draamalaval näitleja alati kokku ei puutugi. Muusikalis sõltud sa paljuski sellest, mis sinust ei sõltu. Tallinnas on rohkesti häid kohti esinemiseks, aga oleks ka väga hea, kui keegi ka korralikud proovilavad välja pakuks.

Praegu on võimalik proove teha Salme Kultuurimajas?
Jaa, Salmes ja Rävala pst. 8. Endises Maaehitusprojekti majas.

Olete täitnud väga palju erinevaid rolle.
Näitleja ei saa teha kogu aeg üht ja sedasama. Rollid peavad vahelduma. Kõike on vaja teha. Nii muusika- kui draamalavastusi ja ka koomilisi.

Kuidas on Plekkmehe karbis ringi liikuda?
Ei ole viga. Kostüüm on Marianne Kuurme poolt väga hästi kujundatud ja lavastuses mugav kanda.

MERILYN JURMAN

Kuidas Teile meeldib peaosalisena toimetada muusikalis „Võlur Oz“?
Meeldib ja väga. Mängin hetkel ka „Vanemuise“ muusikalis „Nukitsamees“ ja „Võlur Oz“, kus saan mängida noort tütarlast Dorothyt, pakub kena vaheldust. Kahtlemata esitab Dorothy roll ka suuremaid nõudmisi, mul on siiski selles muusikalis täita kandev roll, kuid samas saan mängida ka endale vanuselt lähedase rolli.

Kuidas on siiani proovides läinud?
Lavalise liikumise seab meile Alina Moskvina ja temast on olnud palju abi. Saan mängida ka koos väga põneva seltskonnaga, mul on väga huvitavad lavapartnerid. Meie Kristoga oleme ju nooremad, teised kõik on suurema lavalise kogemusega.

Kas „Võlur Oz“ on mõeldud teie arvates mingile konkreetsele vanusele?
„Võlur Oz“ on mõeldud kõigile vanustele. Ta on kaasajale huvitavalt ebatüüpiline, temas pole noorte slängi, aga see pole ka titekas, see on väga helge lugu!

KRISTO UKANIS

Mängisite hiljaaegu „Keskkooli muusikalis“, kuidas praegu läheb?
Hetkel õpin G. Otsa-nimelises Muusikakoolis teisel kursusel. Kui ma kolmanda kursuse ära teen, tahaks ka lõpetada oma 1,5 aasta pealt pooleli jäänud õpingud Tallinna Ülikoolis eest keele filoloogia alal. Hetkel käivas mul proovid peale „Võlur Ozi“ veel ette esinemiseks ESTONIA teatri uues lavastuses „Käsikivi kosmosest“.

ALINA MOSKVINA
koreograaf

Olete end ette valmistanud ka Londonis. Kas litsents seab mingid piirangud liikumise kavandamisele?
Kahtlemata sõltub koreograafi töö lavastaja omast. Meil on Ivo Eensaluga hea klapp. Antud juhul annab litsents mulle päris hea selgroo liikumise lavastamisel. Minule on see esimene kord muusikali lavastada. Ütleksin, et see on mulle uus ja huvitav väljakutse.

Kas mõtlete ka edaspidi koreograafina muusikalilavastustes osaleda?
Päris kindlasti kohe. Ja tulge kõik meid Nokiasse 18., 19., ja 20 detsembril vaatama. See on väga kena kogupere muusikal, oma optimismi poolest just sobilik aastalõppu sisustama.

MARIANNE KUURME
kunstnik

Olete töötanud alates 1980. aastast Tallinna Vene Teatris nii kunstniku kui peakunstnikuna, kujundanud ka oma abikaasa Eduard Tomani lavastusi selles teatris. Kuidas on praegu, kas kõiki kostüümide jaoks vajalikke materjale on võimalik Eestist saada?
Saab ja kostüümid tulevad korralikud. Näitlejad on kostüümiproovides rahule jäänud. Sellisele muinasjutulisele muusikalile nagu „Võlur Oz“ oli väga huvitav kostüüme kavandada. Kostüüm peab näitlejale sobima, samas on aga vaja ka silmas pidada lavakujundust ja lugu ennast.

IVO EENSALU:

Võlur Oz on imeline jõulumuusikal, tore sündmus tervele perele, millega lõpetada aasta 2010. Kõiki Nokia Kontserdisaali saabujaid võtab vastu Jõuluvana ise. Lahkudes saab aga iga külastaja kaasa pileti hinna sisse arvatud kingipaki.