Võru linnale saabus toiduabi tänavu suvel kokku 22 412 kilo. Nomenklatuuris on makaronid, helbed, jahu, riis, manna, tatar, suhkur ja õli. Tegemist on kõige suurema abikogusega, mis Võrule on saadetud.

Kes toiduabi saavad?

Toiduabi saavad Võru vähekindlustatud elanikud. Oleme saajad jaganud kahte rühma: üksi elavad mittetöötavad pensionärid ja toimetulekutoetust saavad inimesed. Üksi elavatele mittetöötavatele pensionäridele hakkame toiduabi kätte andma tuleval nädalal ning toimetulekutoetuse saajatele jagatakse abipakid kätte jooksvalt, nagu see ka varem on käinud.

Kuidas täpsemalt pensionäridele toiduabi jagatakse?

Suve jooksul registreeris end toiduabi saajaks 387 mittetöötavat üksikut pensionäri.

Neile jagatakse abipakid kätte 23.-24. septembril ja 26.-27. septembril kella 9-12 Võrumaa keskraamatukogu hoones. Sissepääs on raamatukogu õuelt, kuhu pannakse üles suunaviidad.

Vältimaks järjekordi, oleme abi väljastamise korraldanud järgmiselt: inimestel, kelle perekonnanimi algab tähega A-st M-ni, palume tulla abi järele 23.-24. septembril, ning neil, kelle perenime esitäht on tähestikus N-ist Ü-ni, 26.-27. septembril.

Palume arvestada, et pensionärile väljastatav abipakk kaalub umbes 15 kilo.

Kõigile eelregistreerunud pensionäridele väljastatakse toiduaineid võrdses koguses ja ühesuguses valikus. Seetõttu ei pea tingimata esmaspäeva hommikul kohale kiirustama. Keegi ei jää ilma.

Kuidas saavad toiduabi kätte need, kes ei saa ise järele tulla?

Osa pensionäre ongi soovinud, et toidupakid toodaks neile koju. Kojuvedu algab pärast 27. septembrit.

Kui üksi elav mittetöötav pensionär unustas end toiduabi saajate nimekirja registreerida, kas ta jääb siis abist sootuks ilma?

Ei jää. Oleme arvestanud sellega, et abisoovijaid tuleb juurde ning praegused kaalutlused näitavad, et tühjade kätega ei jää ka need, kes end õigel ajal kirja ei pannud.

Need, kes on end registreerinud abi saajaks pärast 31. augustit, peavad arvestama, et kõiki tooteid ei pruugi nende jaoks jätkuda ja tuleb leppida väiksema valikuga. Samuti on oluline tähele panna, et pärast 31. augustit registreerunud saavad oma toidupaki kätte linnavalitsuse sotsiaaltöö osakonnast oktoobris.