Väiksemate laste seas on populaarsed sarja „Zelfs“ eri suurustes trollid. „Poistele kingitakse puldiautosid, helikoptereid ja Hex Bugi robotputukaid, mida saab puldi teel juhtida,“ tõi Erkki Laugus välja. Endiselt ei ole kuhugi kadunud ka konstruktorid, legod ja mängutööriistad.

Täiskasvanutele kinke tehes rõhutakse praktilisusele. Kõige populaarsemad kingid naistele on pesu, ehted, ilutooted ja erinevad kinkekomplektid. „Kliendid on hästi vastu võtnud ka näopuhastusseadme Clarisonic, mille populaarsus on Eestisse jõudnud mujalt maailmast,“ tutvustas Erkki Laugus üht Kaubamaja uudistoodet. „Alati on naisterahvaste soovitud kingituseks ka föönid ja juuksekoolutajad,“ lisas ta.

Meestele ostetakse sel aastal tavalisest enam jõuluteemaliste mustritega kudumeid, sokke, lipse ja pesu. Nutiseadmete laialdase levikuga muutuvad aina populaarsemaks puutetundliku ekraaniga kasutatavad nahkkindad, mis teevad mugavaks nutiseadme kasutamise külma ilmaga.

Kaubamaja jõulukingituste TOP 10

1. Heategevuskarud

2. Heegelkummide ja käevõrude meisterdamise komplektid

3. Zelfsi trollid

4. Ilutooted ja kinkekomplektid

5. Nutiseadmesõbralikud nahkkindad

6. Hex Bugi robotputukad

7. Multifilmi „Lumekuninganna ja igavene talv“ printsessid Elsa ja Anna

8. Jõuluteemalised rõivad meestele

9. Legod, konstruktorid

10. Näopuhastusseade Clarisonic

Parim kink on raamat

Eesti suurima raamatumüüja Rahva Raamatu jõulueelses saginas on detsembri enim ostetud raamatud Vahur Kersna „Ei jäta elamata“, Mart Poomi „Minu lugu“; ostetavuse pingerea kolmandal kohal troonib juturaamat väikestest ponidest.

Jõulukingiks ostetavate raamatute esikümnes on kindla koha hõivanud Rene Bürklandi „Tervise alkeemia. Hiina meditsiiniline lähenemine tervisele ja haigustele“, „Selgeltnägija Ilona Kaldre tuleproovid“, Aune Pasti „Hea tuju raamat 40+“ ja Edda Pauksoni „Astroloogiline abimees 2015“. Lasteraamatutest on kõikide väikeste tüdrukute lemmikfilmi raamatu „My little pony. Mängi väikeste ponidega“ kõrval menukas ka 15 talvejutuga Xanna Chowni raamat „Lumised lood. Tõeline talveraamat!“ Üheksandal ja kümnendal kohal on Heilika Pikkovi „Minu Jeruusalemm. Kaameraga kloostris“ ja Jaan Tätte „Vaikuse hääl“.

Rahva Raamatu TOP 10 detsembris

1. Ei jäta elamata

2. Mart Poom. Minu lugu

3. My Little Pony. Mäng väikeste ponidega

4. Tervise alkeemia. Hiina meditsiiniline lähenemine tervisele ja haigustele

5. Selgeltnägija Ilona kaldre tuleproovid

6. Hea tuju raamat 40+

7. Pauksoni astroloogiline abimees 2015

8. Lumised lood. Tõeline talveraamat!

9. Minu Jeruusalemm. Kaameraga kloostris

10. Vaikuse hääl