Kihelkonnalt on pärit veel teinegi ooperilaulja - sügisel alustab oma neljandat hooaega rahvusooperis Estonia solistina tenor Andres Köster. Mõlemad ooperilauljad said saalitäielt rahvalt suure aplausi.

Kihelkonna vallavolikogu esimees Rene Reinsoo õnnistas uue maja pidulikult sisse ja et uus maja on vana kultuurimaja kohale ehitatud ja küllalt sarnane eelmisele majale, avaldas Reinsoo lootust, et vana maja vaim uues majas edasi elab.

Maja avamise kontserdikava seadis kokku teatrimees Tõnis Kipper. Lisaks ooperilauljatele esinesid läbisegi Kihelkonna taidlejad koos vallas elavate muusikute Jaan Tätte ja Tiit Paulusega. Kihelkonna juurtega tantsija Einar Lints põimis oma tantsukava naisrühma rahvatantsijate etteastega.

Kihelkonna praegune kõige kuulsam poliitik keskkonnaminister Jaanus Tamkivi kinkis majale ilmapuu.

Kihelkonna vallavanem Jüri Saar ütles, et 1. juuliks on täpselt selge, kuipalju maja ehitus maksis, kuid kavandatud 22 miljonist üle küll ei läinud, pigem jäi veidi alla.

"Omaosaluse raha 15 % oli selleks korjatud, enamus on Euroopa Liidu raha. Mul on heameel, et Venno Laul tegi meile soodsa pakkumise Estonia kontsertklaveri müügiks ja selle võtsime kaheaastase liisinguga. Maja on nii ilus, et selles kohe peab korralik kontsertklaver olema," arvas vallavanem.

Saalis on 250 istekohta, saali tagaseinas on peeglid, et tantsuharjutajad paremini saaksid samme seada. Maja on küll endise kultuurimaja sarnane, kuid kolm korda pindalalt suurem. Maja keldrikorrusel on jõusaal, kõiksuguseid abiruume on vana majaga võrreldes rohkem.