Ühe soovitusena toob ta välja kätel kooriva kreemi ja spetsiaalse maski kasutamise, mis aitab eemaldada nahapaksendeid ja kätenahka pehmendada ja toita.

"Karedatele kätele võib panna ka jalakreemi, mida kasutatakse kuiva naha ja lõhede puhul. Kreem tuleks kanda paksult peale ja mõnda aega hoida, seejärel, mitte maha pesta vaid pühkida," selgitas Simisker.

Juhul kui käed on marjadest parkunud, siis võib ettevaatlikult ja õrnalt kasutada pehmet rasplit. "Aga kindlasti tuleb seda õrnalt, kuna käte nahk on õrnem. Kasutada tuleb peent rasplit ning mitte mingil juhul käsi marraskile hõõruda."

Samuti aitab parkunud käsi puhastada sidrunihappega pesemine või hõõrumine sidruniviiluga, mis hooldab ka küüsi ja küünenahka ja vähendab käte higistamist.

Simiskeri sõnul võivad olla nahaprobleemid ka pärilikud - kui ühel vanematest on tundlik ja kuiv nahk, siis on see sageli ka lapsel.

"Samuti kui on ühel lapsevanemal probleeme allergiatega, siis tuleks ka jälgida laste tundlikkust erinevast materjalist riietele, pesuainete või kodutolmu suhtes," märkis ta.

Kui probleemid püsivad, võiks minna küsima abi asjatundjalt, teisisõnu pöörduda kosmeetiku poole.

Ka tõhusalt toimivaid tooteid soovitab Simisker osta salongidest, kus on võimalik saada oma nahatüübile sobiv toode ning saada nõu selle kasutamiseks.

Esmaspäeval kl 12-ni saab kosmeetik Leelo Simiskerile esitada küsimusi Maaleht.ee foorumis, küsimused võib saata aadressile veeb@maaleht.ee või lisada selle loo juurde kommentaarina.