Leivakottidest dušikardin
Kogu paras portsjon saiade-leibade kilekotte. Lõika neil põhjad alt lahti, aseta kiled järjest pisikese servaga üksteisele peale, pane mõlemale poole küpsetuspaber ja lükka üle madalale temperatuurile keeratud triikrauaga. Triikida tuleb mõlemalt poolt! Kui paraja suurusega kardin on valmis, pane neile külge poest ostetud kardinarõngad ning lahe kardin ongi valmis.

Plastanumatest ribakardin
Kogu hulk vanu plastpudeleid ja -karpe ning pese need hoolikalt puhtaks. Lõika teravate kääridega kenad seibid, millesse torka naaskliga augud. Seejärel lüki need nööri otsa ning pärast iga seibi tee nööri sõlmekene, et kardin ikka püsima jääks.

Riidepuud ilusaks

Pesumajadest saame sageli riided tagasi peenikestel traadist riidepuudel, mille välimus ei jäta eriti sümpaatset muljet. Traadist riidepuu saab kujundada palju lahedamaks, kui sellele ümber kerida ilus värviline pael või riideriba. Vanad puust riidepuud soovitaks värvida üle tavalise puiduvärviga, kasutada vana ja kulunud muljet jätvat krakleevärvi, maalida ühevärvilisele riidepuule peale lillekesi ja liblikaid või kleepida peale armsaid vesipilte.

Plastpudelist pinal
Laheda omanäolise hoiutopsi pliiatsite, nööpide või muude asjade hoidmiseks saab 1,5- või 2liitristest plastpudelitest. Vajad kahte pudelit, lõika ühe põhi madalamat ja teine kõrgemalt ära, õmble kummagi osa lõikepoolele luku osa ning ongi valmis!

Puitmööbli uus elu
Pärast suuremaid üritusi ning pikka iga on nii mõnigi puidust mööbliese minetanud oma ereda värvi. Sel juhul tuleks neid uuendada värske värvi ning vahvate pildikestega. Ära karda võtta kätte pintslit! Kui tundub, et vaba käega joonistamisoskusest jääb väheks, võiks pildikesed eelnevalt hariliku pliiatsiga ette joonistada. Kui värvimisega ei taha tegeleda, siis kulunud kappidele võib ka lihtsalt PVA-liimiga ilusaid riidest ornamente kleepida.

Nippidega aitas Isemoodi Isetegijate Loovustuba, vaata ka isemoodiloovustuba.blogspot.com