Peamiselt tulenesid kahjud tugevast tuulest, mis lõhkus katuseid, murdis puid ning pillutas esemeid nii kõrvalasuvatesse hoonetesse kui autodele. Samuti esines koduse vara kahjusid, näiteks ülepingest töö lõpetanud kodutehnikaga. Seni on registreeritud ka kaks pikselöögist põhjustatud tulekahju, kus elumaja kahjustus tules.

If Kindlustuse suurkahjude osakonna juht Urmas Saare sõnul on If enamuse kahjude hüvitamisega juba alustanud. Ifi kahjukäsitlejad või koostööpartnerid on suurema osa varakahjude sündmuskohal juba käinud. Samas ei ole registreeritud tormikahjude arv veel lõplik, nendest teatamine jätkub veel täna ja tõenäoliselt ka lähipäevil.

„Ehkki nädalavahetuse torm puudutas suurt osa Eestist, ei ole see kindlustusäri jaoks midagi ebatavalist, sest hilissuvel ja sügisel on meil ikka tormid möllanud ja kahju tekitanud. Kindlustusseltsid ja kahjukäsitlejad on selleks valmis. Lisaks kasutame efektiivselt nii sõiduki- kui varakahjude taastamisel koostööpartnerite abi, et klientidele võimalikult ruttu kahjueelne olukord taastada,“ lausus Urmas Saar.

Kodudega juhtunud kahjude hüvitamiseks maksab If Kindlustus igal aastal üle 50 miljoni krooni hüvitisi. Sellel aastal on eriliste ilmastikuolude tõttu hüvitiste maht oluliselt suurem kui eelmisel aastal.

Lisaks tuletab If meelde, et kui murdnud puu autole langeb või tugev tuul ning torm muul moel sõidukit kahjustab, siis omanikele hüvitab tekkinud kahju vaid kaskokindlustus. Kohustuslik liikluskindlustus loodusjõudude tagajärjel tekkinud kahjusid ei korva.