Ootame teid oma huvitavaid hoidisteretsepte Targu Talita lugejatega jagama, et head ideed saaksid laiemalt levida. Avaldatud retseptid saavad ka toredaid auhindu!

Karusmarja-kirsimoos

Mulle meeldib kirsimoos, aga kirsisaak on mõnikord väga napp, sest linnudki käivad jaol. Samas on aias karusmarju küllaga, aga mõned neist paksu ja sitke koorega.

Vanasti keetsin need karusmarjad pooltoorelt koos vaarikatega kompotiks, kuid paar aastat tagasi loobusin sellest – hakkas ära tüütama.

Nüüd teen segamoosi, marjade vahekord pole täpselt ühesugune, aga lõviosa on ikkagi karusmarjdel.

- 1 l puhastatud karusmarju
- ½ l kivideta kirsse
- 1 ½ kl vett
- 100 g suhkrut
- 500 g moosisuhkrut
- 10 kirsiseemet

Puhastatud karusmarjad aurutan vähese veega sõelal, et kesti pehmitada. Seejärel segan aurutamise vette umbes 100 g suhkrut ning lisan kivideta kirsid ja karusmarjad. Keedan tasasel tulel aeg-ajalt vahtu riisudes.

Siis purustan kirsikivid ja tambin tuumad katki, aga need lisan keetmise lõpul, et iseloomulik kirsimaitse paremini esile pääseks. See väike kogus pole tervisele ka ohtlik. Kõige lõpuks segan juurde moosi­suhkru ja keedan veel mõne minuti ning hea kirsimoos ongi valmis. Tehke proovi! Mina esinen väljaspool võistlust.

SILVI
Saaremaalt