Sugulaste saaki müüva Helgi seened ja marjad pärinevad Värska kandist. See on ilmselt ka põhjus, miks tema seened ja marjad maksid euro jagu rohkem kui enamikul teistel müüjatel - transport maksab. "Praegu on seeni, vahepeal oli kuiv, siis polnud," kirjeldas ta olukorda seenemetsas. "Mustikas hakkab lõppema, pohl just tuli."

Ta selgitas, et kui loodus vihma annab, läheb pohl ilusaks suureks, aga üldiselt on tänavu marju vähem, sest kuivus jättis oma jälje ja võrreldes teiste aastatega on saaki vähem.  

"Kultuurmustikas on praegu kõige populaarsem, sest täna on ilmselt viimane päev, kui seda müüakse," arvas ta. 

Jaanus Pihlak müüs Lääne-Virumaa metsadest pärit seeni ja pohli. "Seeneaasta on meil olnud hea, sest saime vihma," kirjeldas ta olukorda. "Seen kasvab hästi."

See, et ühel turul on samal kaubal eurone hinnavahe, ei pane teda imestama: "See on igal turul niimoodi. Sõltuvalt asukohast hind varieerub, müügiplatsi asukoht määrab hinna."

Pihlak rääkis, et kukeseen on tema kaubast kõige populaarsem, ilmselt meeldib rahvale kollane värv ja üldse värske kaup metsast.

Esmaspäevast turule jõudnud pohli müüb Pihlak üle mitme aasta esimest korda. "Tänavu on hea pohla-aasta, raiesmikul on pohla küllaga, metsas on nad aga ebaühtlaselt küpsenud," ütles ta. "Pohlal pole mustikaga võrreldes sellist minekut, inimesed on ära harjutatud poe kaubaga, sest tänapäeval on igasugu pohlamahlad ja -moosid valmistoodanguna olemas. Nii kodu- kui välismaalt," lisas müüja.

Pärast pohli toob ta turule jõhvikad ja kuuseriisikad.