27.12.2015, 16:00
RETSEPT: Lihtne moonikook
Maalehe jõulupeol pakkus ajakirjanik Heli Raamets endaküpsetatud moonikooki. Retsepti selle hõrgutise tegemiseks sai ta oma allikalt, tšehhi noormehelt Jiří Blažekilt, kes Eestis moone kasvatab ning kellest Maalehes ka pikem lugu ilmus.
FOTO:
Vaja läheb:
2kl jahu,
1kl suhkrut,
1kl piima,
0,5 kl õli,
2-3 muna,
100g mooniseemneid,
1,5 tl küpsetuspulbrit.
Sega kõik ained taignaks, soovi korral võid munakollased ja -valged eraldi vahustada. Kui kasutad rõnga kujulist keeksivormi, siis küpseta 180 kraadi juures 40-45 minutit, plaadikook küpseb pool tundi.
Toimetus sõi ja kiitis!