“Lähme uurima, kas need automaadid on talunike omad või neile renditud,” ütles Kiider, kelle sõnul võiks piimaautomaadid saada üheks mahepiima realiseerimise väljundiks ka Kuressaares.

Kuna info piimautomaatide võimaliku kasutuselevõtu kohta on sedavõrd uus, polnud Kiideril veel ülevaadet, mitu kohalikku mahetootjat võiks sellise soetamisest huvitatud olla ja kus nende automaatide ülespanek kõne alla tuleks. Vähemalt ühe mahetalu piima saaks Kiideri hinnangul hakata piimaautomaadist müüma näiteks Kuressaare turul.
Piimaautomaadist saab inimene osta piima nii oma taarasse kui ka lunastada taara automaadist. Lisaks tavalisele piimaautomaadile leidub ka selliseid aparaate, mis segavad piima mõne mahlajoogiga.

Sagedasti Leedu linna Klaipedat külastav Kuressaare Linnateatri asedirektor Aarne Mägi ütles Saarte Häälele, et Tšehhi päritolu piimaautomaadid Brunimat ilmusid Klaipedas esmakordselt välja umbes pool aastat tagasi.
Piimatootjatele kuuluvad automaadid asuvad kaubanduskeskuste toiduosakonna sissepääsu vahetus läheduses, väljanägemiselt on aparaadid kaasaegsed ja nägusad. Automaadis on saadaval jahutatud pastöriseerimata piim, mille liitri hind võrdub odavama kilepiima hinnaga. Vahe on vaid selles, et kilepiima rasvaprotsent on 2,5, automaadipiimal aga vähemalt 3,5 protsenti.