Järeldused põhinevad 398 tööstuslikult ja omaks tarbeks kasvatatava tomatisordi ning paari kodustamata tomati sugulasliigi pärilikkusaine järjestamisel. Enam kui saja sordi maitset paluti üksikasjalikult kirjeldada sajakonnast inimest koosneval tarbijapaneelil.

Kokkuvõtlikult võimaldas see Florida ülikooli agronoomiaprofessoril tuvastada 33 tarbijate seas maitse poolest kõrges hinnas olevat tomatis leiduvat keemilist ühendit. Lisaks tuvastasid nad 37 molekuli, mis seostusid tugevalt maitse intensiivsusega. Kuigi 28 ühendit võis näha nii tööstuslikult kui ka omaks tarbeks kasvatavates tomatites, leidus 13 molekuli tööstuslikult kasvatavates tomatites keskmiselt oluliselt vähem. Teisisõnu on aretustöö käigus kaotsi läinud osa tomatile sellele ainuomase maitse andvatest geenialleelidest.