"Eestis kutsuge mind ikka Kaidoks," soovis sumokuulsus ning pani kollasele auhinnarollerile hääled sisse.

Masina amordid said aru küll, et nende kukil keegi suur sõidab, kuid alt ei vedanud. Roller tegi enne uuele omanikule minekut kenasti pisikese autiiru ära.

Andi Meister ja sumomeister

Tallinnas elav Andi Meister pole siiani fortuunaga teab mis lähedastes suhetes olnud. Ainsa loosivõidu elu jooksul on toonud pilet, mis algselt kuulus õele ja millega Meistril õnnestus võita kolm rubla.

 Nüüdne võit teeb aga rõõmu lausa kahele - isale ja tema Lüganusel elavale tütrele.

"Ma ei ole praegu tippvormis," ütles Andi Meister ja lükkas rolleri katsetamise tütar Laila Meistrile. Just tema Maalehe tellijate vahel loositud kollase masinaga põristama hakkabki.

Aga ka isa sai võidust oma. Andi Meister on nimelt suur Baruto austaja ning temal jätkus rohkem tähelepanu sumokale kui auhinnale.

"Kui Barutol hästi läheb, siis on ka minul tuju hea, emotsioonid on üleval ning jaksan palju ära teha," sõnas ta. "Kui aga läheb halvasti, siis ei kaota mitte üksi mina tuju, vaid ka paljud teised Baruto austajad kipuvad kaotama töörõõmu ja motivatsiooni. Nii võib see kehvasti mõjuda meie tööturule ja majandusele tervikuna."

Andi Meister ütles, et tema isiklikult sooviks kõige enam, et Baruto oma kimonole lõpuks yokozuna-pagunid peale saaks.

Baruto, Eestis lihtsalt Kaido, kuulas Andi Meistri juttu hoolikalt ja lubas, et küll see tehtud saab.

Esialgu pööras vägilane aga Hummeri nina kodumaakonna ehk Lääne-Virumaa poole tagasi - lauda juures ootas liivakoorem laialitõstmist. "Mina tahan midagi teha, toimetada ja majandada," tunnistas mees.

Nii on ka tema abikaasa Jelena eesti keele õpingute partnerid seni olnud rohkem sõnastik, vestmik ning Kaido ema. Aga tulemused on väga head, kinnitas Lüganusel kuuldu.

Võidulugu jäi lugemata

Maalehe peatoimetaja Aivar Viidik ütles, et auhind läks igati õigesse kohta. "Tore, et selle sai tegus inimene, kes elule oma külas agaralt kaasa aitab," lausus ta.

Laila Meister on nimelt MTÜ Purtse Jõe Arenduskeskus juht, mille algatusel peetakse Purtse jõe festivali. PurFestiga õnnestus laiema avalikkuse ette tuua jõe reostusprobleemid ning teadmine, et kunagi jõe põhja ladestunud tõrv pole sealt kuhugi kadunud.

Tänavugi saab festivalil jõest purgi sisse tõrva korjata, osaleda keskkonnaseminaril ning lisaks lahutada meelt muinasetendusel, regilaule lauldes või Zetosid ja Metsatöllu kuulates.

Ühingu eestvõttel on rajatud Lüganusele PRIA toel tenniseväljakud. "Elu maal on huvitav," kinnitas naine.

Nagu isa, nii on ka tütar Maalehe tellija. Aga kõiki lugusid - nagu selgus - ei jõua ta siiski lugeda.

"Selle rolleriga juhtus tore lugu," rääkis Laila Meister. "Mul jäi just see Maaleht lugemata, kus isa võitjana sees oli. Läksin vanatädile külla, ja kui ta hakkas mulle mingit rolleripilti näitama ning küsis, et kas selline, siis arvasin esimese hooga, et nüüd ta tahab endale sellist saada!"

Ära liiga kiiresti sõida!

Nüüdseks on Meistril ka lühike sõiduõpetus saadud. Selle andis Maalehe tellimiskampaania partneriks olnud ja Suzuki Sixteeni kohale toonud ASi Ramo juhataja Ülo Raudsepp. "Peamine, et sõitja nüüd väga võimsalt gaasi ei annaks ning masinaga tasapisi kohaneks," muretses ta.

Rolleriloosis osalesid vähemalt kuuekuulise lehetellimuse või otsekorralduse omanikud. Kokku oli neid ligi 26 000.

Topelthäältega pääsesid loosimisele need, kes on vormistanud tellimuse aastaks või otsekorralduse. Kokku läks loosirattasse 48 206 kupongi.

Rolleri pani loosi firma Ramo, kes on Suzuki mootorrataste ja ATVde ametlik esindaja Eestis.