Nimelt tegi koalitsioon toona väikese vangerduse – seni linnapea toolil istunud Kersti Sarapuust sai volikogu esimees, vabanenud toolile istus senine abilinnapea.

Hiljutist pööret näeb igaüks omamoodi.

Reformierakond tahtis Keskerakonnaga Paides koalitsiooni moodustada,” kirjutab oma blogis reformierakondlane Janno Lehemets.

Keskerakond otsustas reformikatele aga öelda kindla “ei”. “Seepeale läks Reformierakond IRLi juurde ja väitis, et Keskerakond soovib Reformierakonnaga koalitsiooni moodustada. Siis tegi IRL Reformierakonnale parema pakkumise ning moodustati uus koalitsioon,” seletab Lehemets.

Viidatakse ka kahe aasta tagustele sündmustele. “Kahjuks ei suutnud Kersti Sarapuu leppida, et ta pole enam linnapea ning tegi kõik selle nimel, et selleks taas saada ja niiviisi Riigikogu valimisteks valmistuda,” räägib IRLi fraktsiooni juht Mihhail Feštšin.

Mees palub vabandust linnaelanike ees, kes enne valimisi seesuguse muudatuse läbi pidid elama. “Linna arengu huvides on aga kasulik, kui kaheksa aastat opositsioonis olnud Reformierakond saab otsustamises kaasa rääkida,” ütleb Feštšin. “Uskuge, Paide üksnes võidab sellest.”

Volikogu kukutatud esimees Kersti Sarapuu räägib aga hoopis teist juttu. “IRLi soovi iga hinna eest võimu säilitada ja argpükslikkust näitab seegi, et uue koalitsiooni moodustamine ajastati täpselt selleks ajaks, kui ma olin puhkusel ja kodumaalt 16 000 kilomeetri kaugusel ning minu võimalused protsessis osaleda ja ennast ning erakonna au kaitsta piiratud.”

VÕIM

- Koalitsioon: IRL 7 + RE 6 + SDE 1
+ Tuleviku Paide 1 = 15

- Opositsioon: KE 6