Esitletud pildid sellest, missugune hakkab Hiiumaa rannik välja nägema näiteks Kõrgessaare sadama kailt ja Tahkunast vaadates, võttis saalisolijad ohkama. Kui Hiiumaa rannikule tõepoolest tuulepargid ehitatakse, ei jää kohalikele enam ühtegi võimalust vaadata silmapiirini ulatuvat merd, sest tuulikud oleksid rannikult väga hästi näha. Seal aga, kus pole tuulikuid, paistavad juba Saaremaa või Vormsi.

Kuido Kartau OÜst Hendrikson & Co ütles, et tuulepargi rajamise visuaalsete tagajärgede all kannatavad kõige enam Kõrgessaare valla elanikud, sest kavandatavad tuulikud jäävad valla territooriumile lähemale kui 15 kilomeetrit. Kartau sõnul on tuulikute mõju suurim Kõpu poolsaare tipus.

Maaülikooli keskkonnainstituudi vanemteadur Aivar Leito tehtud uuringust selgus, et tuulikud ei avalda olulist mõju lindudele, kelle rändeteede või pesitsuspaikade lähedusse need jäävad.

TTÜ meresüsteemide instituudi juhtivteadur Urmas Lipsi tehtud uuringust selgus, et rajatav tuulepark mõjutab minimaalselt lainetust, hoovusi ja veekvaliteeti.

Uute töökohtade loomise lubadusse suhtusid hiidlased umbusuga, kuna ehitustööd ei sobi sugugi kõigile.

Hiiumaa rannikumerre Hiiumaast ca 15 km kaugusel kirdes asuvatele Apollo, Vinkovi ja Neupokojevi kolmele madalale.on OÜ-l Nelja Energia kavas rajada ca 200 tuulegeneraatorit ehk tuulikut, ühe turbiini võimsus on 3-5 MW.