Võistlus on ülesehitatud võimalikult reaalsete situatsioonide lahendamisele, mistõttu võistlus vaatemänguline ja annab pealtvaatajale hea võimaluse näha lähedalt päästjate igapäevatööd.

Võisteldakse kokku viiel alal, millest Tulekahju kustutamine, Kombineeritud harjutus, Vigursõit ja tagalatöö ning Kodunõustamise läbiviimine toimuvad esimesel võistluspäeval ning Liiklusavarii lahendamine teisel võistluspäeval.

Üleriikliku võistlusele pääsevad eelnevalt regioonides läbiviidud võistluste parimad. Esialgsete andmete kohaselt on kohale tulemas 15 päästekomandot. Eelmise aasta tiitlikaitsja Nõmme päästekomandole pakuvad konkurentsi Põhja päästekeskusest veel Lasnamäe ja kaks võistkonda Kehra päästekomandost. Lõuna päästekeskusest Viljandi, Põltsamaa ning Tõrva päästekomandod ning Lääne päästekeskusest Orissaare, Haapsalu, Pärnu-Jaagupi ja Vändra päästekomandod. Ida päästekeskusest - Rakvere, Väike-Maarja, Jõhvi, Sillamäe.

Võistluse peakorraldaja, Päästeameti päästetöö osakonna planeerimise talituse juhataja, Häli Allase sõnul tuleb võistlus põnev, kuna kohal on mitmed varasemate aastate Eliitkomando võitjad ja esikolmikusse kuulunud komandod, kes kõik ihkavad tiitlit võita. Allas lisas veel, et iga-aastaselt püütakse võistlusesse viia sisse uuendusi tulenevalt sellest, mis on aktuaalne ka igapäeva töös. Sellel aastal on suurem rõhk tööohutusel ning uue võistlusalana lisatud kodunõustamise läbiviimine.

„Võistlus toimub nii-öelda karussellimeetodil, mis tähendab, et korraga sooritab erinevaid võistlusalasid neli päästekomandot ning seega igav õppeväljakul ei hakka. Teisel päeval lisab põnevust pööratud järjestuses start, ehk esimese päeva võitja stardib viimasena“, - ütles Häli Allas.