Esimese partii automaatjaamade tehnikast avasid täna Harku aerojaamas ühiselt keskkonnaagentuuri direktor Taimar Ala ning seadmed tarninud Vaisala OY Balti regiooni müügijuht Jukka Sihvola. Lepingu järgselt sisaldas saadetis anemomeetreid, pluviomeetreid, püranomeetreid, tseilomeetreid, pürgeomeetreid ja mitmed teisi andureid, millega mõõdetakse õhu temperatuuri, õhu rõhku, vee temperatuuri, vee taset, tuule suunda, tuule kiirust, suhtelist õhuniiskust, sademete kogust, summaarset kiirgust, hajuskiirgust, ultraviolettkiirgust, päikesepaiste kestust, maapinna temperatuuri, pinnase temperatuuri, pilvekõrgust, ilmatüüpe.

„Kõik seadmed vananevad ning vajavad aeg-ajalt uuendamist. Hea meel on tõdeda, et meie lepingupartner Vaisala OÜ on maailmatasemel tegija, kelle seadmeid võib kohata mistahes maailma nurgas. See lisab meile kindlustunnet, et mõõdetavad andmed saavad korrektselt ning turvaliselt talletatud.“ kiitis Keskkonnaagentuuri direktor Taimar Ala Soome partnereid.

Uute seadmetega on tagatud ilmaandmete järjepidev registreerimine ning nende tõrgeteta töö. Projekt algas 2015 aasta alguses ning kestab kuni 2019 kevadeni.