24.04.2013, 11:06
PÄEVAPILT: Sparglihooaeg on tänavu tavalisest hilisem
Spargel on kevadiselt varajane köögivili ja tõeline delikatess. Kasulik ja kalorivaene, mida värskem, seda parem. Meil kasvatatakse teda peamiselt siiski ilutaimena.
FOTO:
Tänavune pikaleveninud kevad on sparglisaagi koristamise Saksamaal kahe nädala võrra tavalisest hilisemale ajale lükanud.
Väärtuslikumad on spargli rohelised sordid, sest neid pole vaja enne tarvitamist koorida, pealegi annavad nad saaki nädal varem kui valged ning sisaldavad seejuures rohkem C-vitamiini ja karotiini, mis valges sparglis puudub. Kahjuks kestab spargli saagikorje lühikest aega, kuid teda saab pärast blanšeerimist säilitada sügavkülmas.
Kuidas sparglit toiduks kasutada, sellest loe SIIT.