Hobumissi ja -misteri võistlusel osalemiseks pidi olema kas ilus hobune või huvitavalt riides inimene. Hobuste hulgast pälvis hobumissi tiitli mära Weda ja hobumisteriks sai täkk Cocain. Inimeste hulgast pälvis hobumissi tiitli enda disainitud kleidis rahvusvahelise modelli ja põllumajandushariduse taustaga Nancy Freiberg.

Hobumisteri tiitli pälvis Gongo-Gongo lõuna Brasiilia Mongol Janari Kohv. Parima paari tiitli pälvis Kailyn Koidumaa märaga Unata. Maastikusõidu võitis Marie Kristiin Kivisäk ruunal Maurus, tünnisõidus oli kaks arvestust, millest ühes võitis Anne-Mai Müürsepp märal Witchita ja teises Kailyn Koidumaa ruunal Shanell.

Hobumissi ja -misteri valimisi tuli pildistama ka alpinist-fotograaf Jaan Künnap, kes enda sõnul on viimased 20 aastat osalenud enamikel Eestis toimunud missivalimistel. Künnap rääkis, et on varem ka ise ratsutamisega kokku puutunud ja pildistanud hobuseid erinevates riikides.

Ratsutajate suvepäevi jäädvustasid nii pildis kui videos kultuuriühing Eesti Fotofestivali juhataja Don Simon A. Tompel koos oma meeskonnaga ning samal nädalavahetusel Eesti Fotoklubi poolt korraldatud Pärnumaa Fotolaagris osalejad.

Ratsaklubi E-Rantch, kes tegeleb muuhulgas ka hobukultuuri ja ratsaspordi populariseerimise ja arendamisega, plaanib korraldada ratsutajate suvepäevi igal aastal, et see kujuneks Eesti ratsutajate jaoks üheks märkimisväärseimaks sündmuseks, kus kord aastas saab aja maha võtta ja koos perekonna ja teiste hobusesõpradega seltskondlikult ning meelelahutuslikult aega veeta.

Fotosid üritusest saab vaadata SIIT.