Ta lisas, et Rohuküla-Heltermaa liinil tuleb jaanuarist aprillini arvestada laevaliikluses võimalike raskete jääoludega, mistõttu on mõnede reiside väljumisaegu nihutatud, et tagada igal juhul plaanipärane sõit. Soodsate ilmaolude korral laevade ülesõiduajad ei pikene. Aasta algul teenindavad liini parvlaevad Hiiumaa ja Regula. Hiiumaa teenindada on tööpäevadel neli ringi ja Regulal kaks ringi. Võrreldes sügisgraafikuga on talvel reedeti üks ring vähem ja pühapäeviti kaks ringi vähem.

Rohuküla-Heltermaa liinil kehtis uut tüüpi talvegraafik esmakordselt möödunud talvel. Varasema ja aeglasema nelja tunnise reisivahega põhigraafikuga oli võimalik ka raskete jääoludega tagada graafikujärgsed väljumised ilma talviste graafikumuudatusteta. Samas annab uus kolmetunnise reisivahega põhigraafik võimaluse ülejäänud osa aastast kasutada vajadusel maksimaalset võimsust 1,5 h reisivahega, mis suvel on oluline, võimaldades päevas teha rohkem väljumisi.

Väinamere Liinid palub reisijatel enne sadamasse sõitmist kindlasti tutvuda talvise sõiduplaaniga. Kõik väljumisajad on leitavad veebiaadressilt www.tuulelaevad.ee e-pileti ostukalendristja uuest nutirakendusest „Tuulelaevad”.