Ta kirjeldab oma muljeid nii:

“Esimesena suundusime Paasiku koertemõisa, kus oli võimalus näha ja katsuda husky koeri ja alpakasid. Kuna ma polnud varasemalt avatud talude päeva süvenenud, siis üllatus oli suur, kui väravas küsiti ühe inimese seest 5€. No kui kohale sai mindud, siis ümber pole mõtet enam keerata. Oli näha, et osad siiski loobusid sissepääsu eest maksmast ja kurvalt tagasiteed alustasid. Pere peale teeb see ju üsna tuntava summa.

Peale sisenemist oli juba kogunenud suur grupp, kes suundus kõigepealt ühe koeramaja ukse juurde. Koeri nägi esialgu ühe hoone sissepääsu juures, mis oli piiratud võrkaiaga. Peale seda suundusime suure grupiga järgmise võrkaia taha, siis uue võrkaia taha.

Nii need koerad me ära nägime.
Avatud talude päev Paasiku koertemõisas

Peale seda läksime alpakade juurde, kus läbi võrkaia sai tedagi näha. Ehk et ma maksin 5€ selle eest, et poole tunniga käia läbi neli võrkaeda, kus sai näha looma seal sees.

Meil oli küll ka giid, kes rääkis koerte ajaloost ja jutustas ka nendest koertest, keda nägime. Mul ei oleks hetkel segaseid tundeid, kui see kõik oleks olnud tasuta ja ega ma eeldanudki sinna minnes, et ma lähen tasuta sisse ja saame kelgukoertega palli mängida või nendega võidu joosta. Nüüd tundsin, et mind on lõksu püütud.

Nähes, kui palju huvilisi sel ajal talus oli ja arvestades, et majapidamine oli avatud kahel päeval, siis ütleme nii, et kahjumisse nad ei jäänud, pigem õnnestus koguda üsna suur summa.

Samuti kuulsin oma vennalt, kes käis naise ja kahe lapsega Poaka külas alpakasid vaatamas, et isegi kuueaastane poiss pidi maksma sissepääsu eest 4€.

Olen kuulnud, et eelmisel aastal ei olnud kuskil sissepääs tasuline või oli selleks vabatahtlik annetus.

Teisena käisime Kosel, Liiva külas, kus sai näha lambaid, tibusid, jänesed, veiseid, koeri, heinarulle, traktoreid ja muudki. Kõike neid sai katsuda ja kasvõi kallistada.

Hoovis oli mõnus idüll. Lastele oli erinevad tegevused, avatud oli kohvik, erinevad käsitöövõimalused. Kohapeal pandi kirja eesnimi, kus kohast tulime ja mitmekesi tulime. Sinna ei oleks olnud kahju jätta seda viite eurot.”
Koertemõisa tulnud parkisid nii spetsiaalsesse parklasse kui ka maanteele.

Perenaine: koerad ongi meie toode

“Kui teised talud korraldasid tasuta ringkäike ja seejärel müüsid oma tooteid — sokke, siidrit või mida iganes — , siis koerte näitamine ongi meie toode,” selgitas Paasiku koertemõisa perenaine Renata Krohv.

Giidiga ekskursioon oli tema sõnul ainumõeldav koerte heaolu silmas pidades, meid külastas kahe päeva jooksul 2762 inimest ja kui ühed oleks kauemaks jäänud, poleks teised koeri näinudki.

“Nüüd said kõik koeri näha ja nende kohta kuulata ja küsida. Me ei tahtnud ka oma koerte tervisega riskida, sest näiteks šokolaaditükk on juba huskyle mürgine! Tähendab oht on suur,” rääkis Krohv.

Tema sõnul küsiti avatud talude päeval pileti eest sümboolset hinda, muul ajal on pileti hind mitu korda kõrgem. Samas ei küsitud piletiraha tallu sisenemiseks — parkimiseks ja kahe koera vaatamiseks-katsumiseks taluõuel, kus võis aega veeta ja kust ei saadetud kedagi tagasi.

“Meieni on jõudnud ainult positiivset tagasisidet, hind oli peredele vastuvõetav.”

Avatud talude päev Paasiku koertemõisas.