Et vägevama foto saaks, küsisid julgemad tegelased luba rooli taha istuda.

Üks seltskond tahtis koguni näha, mis selle robustse masina kapoti all paikneb. Üllatuslikult teadsid nii mõnedki vanahärrad peast ette vuristada kogu sõiduki tehnilise passi.

Kaks külameest otsustasid pärast vestlust Maalehe fotograafiga kodust isegi kastitäie varuosi tuua, neil polevat nendega midagi peale hakata. Tõidki, kastikese varuosi ning originaalkella. Aitäh!

Sellised ja hoopis teistsugused pudelid

Naised, nagu öeldud, sebisid samal ajal laadalettide vahel.

Ootamatult palju kaubeldi kõiksugu kodumaiste loodustoodetega. Võis osta nii Eesti juustu, vorsti, kosmeetikatooteid, mett, seepi, vaipu, suveniire, käsitööna valminud pulmakaunistusi kui ka veini ja koduõlut.

Kui ennelõunal sai sõbralaadal täitsa lahedalt ringi askeldada nõnda, et iga leti taga järjekorras polnudki tarvis seista, siis edaspidi läks tihedaks.

Nii silma kui ka kõrva hakkas härra, kes mingisuguseid pudeleid pakkus. Võimalus teha prilliklaasid tasuta puhtaks kõlas ahvatlevalt – miks mitte proovida!

Kaupmees seletas, et tegemist on Brasiilia carnauba palmi vahaga ehk siis loodusliku tootega. 60ml pudelist jagub poolteiseks aastaks. Lisaks prillidele pidavat olema sellega paslik puhastada nii ehteid kui lauahõbedat. 13 eurot – hind pisut krõbe.

Kaubaks läksid ka teist sorti pudelid, täpsemalt sinimustvalge veinisari, mida pakkus AS Võhu Vein. Pakuti nii marja- kui ka viinamarjaveine, viimaste toore pärineb siiski Hispaaniast. Väga popiks osutus laadal aga rabarberivein.

Kohal oli ka Breti juustulett. Agarad tädikesed kutsusid lahkelt maitsma. Väitsid, et see on ainus Eesti ettevõte, mis lehmapiimast hallitusjuustu toodab.

Pakkuda oli neil nii sinihallitusjuustu, tuhajuustu, punast juustu, toorjuustu, erinevaid maitsejuuste kui ka valget hallitusjuustu.

Viimast on aga töödeldud nii, et tekib punakas värvus. Müüjaproua Kaja Brett lõkerdas naerda ja ütles: “Seetõttu kutsub seda Eesti inimene punahallitusjuustuks!”

Usinalt külastas rahvas seebilette. Jovely Naturalsi müügipunktis oli juba varajastel laaditundidel keeruline löögile pääseda. Aina enam eelistatakse looduslikke kosmeetikatooteid ning seetõttu olid naisterahvastest järjekorrad pikad.

Pakkuda on nii nõgese-, kaera-, kohvi-, mooni-, kakao-, saialille-, lavendli- kui ka piparmündiseepi. Kõigil ka erinev raviotstarve. Kui nõges leevendab psoriaasi, siis kohviga saab tselluliidi vastu võidelda ning kaeraseebiga rasuse naha probleemist vabaneda.

Kõige minevam kaup pidavat aga olema paradiisiseep, mis on niisutava otstarbega ning sisaldab mitmeid vitamiine.

Gerli võlus ka veidi mossis mokad naerunägudeks

Kaup käes, võis “Lauluga maale” salvestusele siirduda. Kohe laul lahti ei läinud ja paljude mokad tõmbusid juba mossi, aga Gerli Padar suutis probleemi huumoriga lahendada, öeldes: “Varsti tuleb Jaanus Nõgisto sealt telebussist välja ja teda te vihasena näha ei taha.”

Mitte et keegi Nõgistot raevununa ette kujutaks, kuid üldise meeleolu suuna muutis see ütlus sekunditega.

Ajaks, kui Airi Allvee lõõritama hakkas, oli rahval tuju rõõmus ja häälepaelad kenasti lahti. Sõbralaadalised laulsid innukalt.

Rõõmu sellest peost on Kunda klubi juhataja Maiu Küngase sõnul jätkunud praeguseni.



LAULUGA MAALE

Maaleht ja ETV kutsusid rahvapeole

- Sel suvel toimus “Lauluga maale” telesaate salvestus kümnes kaunis Eestimaa paigas. Saatejuhid olid lauljatar Gerli Padar ja Maalehe ajakirjanik Jüri Aarma.

- 14. juulil Kundas koos Airi Allveega salvestatud saadet saab ETVs vaadata laupäeval, 18. augustil.

- Hooaja kaks viimast saadet on eetris 25. augustil ja 1. septembril.

- Oma lemmiklaulu poolt saab hääletada:

http://www.maaleht.ee/lemmiklaul.

Maalehe Pobeda on pärast väikest remonti taas heasse vormi tõusnud.