"Käre nime tagasisaamine on seotud nii ajaloolistest põhjustest kui ka puhtalt praktilistest vajadustest. Praegu on aastaid kestnud olukord, kus eksivad ära nii turvafirmad kui kullerfirmad ja samuti päästeteenistus ja kiirabi.

Mõistlik on taastada küla ajalooline nimi, see väldiks võimalike olukordi, kus keegi peab halvimal juhul maksma oma eluga või varaga, kui õiget kohta ei leia vajalikul hetkel ülesse kiirabi või päästeteenistus," põhjendas küla nime taastamise vajadust, allkirjade kogumise kampaania algatanud, Imre Termonen.

"Käre nime tagasisaamine on kõigi siinsete elanike ühine soov. Kõik kirjutasid pöördumisele koheselt alla ja oli tunda, et see soov on inimestes olnud aastaid. Praegu meenutab Käre küla vaid bussipeatuse silt, tore kui lõpuks saaks olema ametlikult olemas ka küla ise"
Käre küla on sügavate kultuuritraditsioonidega, külaplatsil Mädajõe maalilisel kaldal, on mitukümmend aastat tähistatud seto jaaniõhtuid.

Tänavu on Setomaa iidse piirijõe – Mädajõe – ääres Käre küla see paik, kus toimub 8.-9.juulil kultuuri- ja muusikafestival Seto Jaanituli. Kagu-Eesti suurim festival toimub kahel päeval, esinemas absoluutne Eesti pop-rockmuusika paremik ja seto leelokoorid ja tantsurühmad. Kahel päeval ja kahel laval on live esitust rohkem kui 25 tunni jagu.