Eestlased lubasid külaskäigu ja saunasõpruse eest tänutäheks toetada soomlaste ponnistust muuta juuni 2. laupäeval tähistatav saunapäev naabrite juures riiklikuks tähtpäevaks ja lipupäevaks, mistarvis saab SIIN oma allkiri anda.

Soome saunatuuritajad eesotsas suursaadik Kirsti Narinen ja rahvusvahelise, suisa üleilmselt saunalisi ühendava saunaklubi president Risto Elomaa said Kadrinas alustuseks uudistada Eesti üht erilisimat vabadussammast, millel märge ka soomlaste osalusest Eesti Vabadussõjas.

Seejärel suunduti Eesti vanimasse pidevalt tegutsevasse külasauna, mille Eesti ainsama saunamuuseumi ruumes kõneles Kadrina kandi saunasõpradele Risto Elomaa võrreldes Eesti ja Soome saunatavade erinevust ning sarnasust, mille kohta Maalehes peagi ka omaette artikkel ilmub.

Kadrina külasaunas, mis on igaühele avatud igal pühapäeval paelusid põhjanaabreid nii ühtaegu äge kui mahe leil, mõnus, sundimatu õhkkond ning hiigelsuur, kerisel küpsetatud vorstipanniroog.

Soomlaste saunatuur jätkus Narva-Jõesuus, jõutakse ka Lõuna Eestisse nii Kekkoneni sauna kui UNESCO pärandi nimistus olevaid suitsusaunu uudistama. Kulminatsiooniks tuleb avalik PÖFFi aegne (õue)saunatamine Tallinnas.