Tallinna Toidupank ning Pärnu Toidupank kogusid toitu neljas poes. Tartus, Viljandis, Haapsalus ja Järvamaal koguti toidukaupa kahes kaupluses ning Põlva Toidupank, Valga Toidupank, Narva Toidupank, Rakvere Toidupank ning Jõhvi Toidupank korraldasid toidukogumipäevad ühes kaupluses.

Suurim kogus linnade lõikes annetati Tallinna kauplustes – nelja Rimi kaupluse peale kokku ligi 15 600 ühikut toidukaupa, kusjuures üks ühik võib olla mistahes toidukaup, kaalust sõltumata. Kogu see kaup kõik pakitakse käesoleval nädalal toiduabikastidesse, mis jagatakse mitmesse Eesti maakonda, ka neisse, kus toidupank seni puudu.

Käesoleval kuul on toidupangad üle Eesti võtnud omale eesmärgiks rõõmustada 2500 peret korraliku toiduabipakiga ning toidukogumispäevadel kogutud kaup on nende pakkide komplekteerimisel suureks abiks.

Eesti Toidupank aitab vaesusprobleemi leevendada, jagades abivajajatele toiduabi. Tänaseks on Eestis kokku 11 toidupanka: lisaks suurematele toidupankadele Tallinnas ja Tartus on toidupank tegutsemas veel Rakveres, Jõhvis, Narvas, Põlvas, Viljandis, Pärnus, Haapsalus, Järvamaal ja Valgas.