Loeng toimub muuseumi setu talu laudas, õpituba vanatares. Toidukultuuri päevale on vajalik eelregistreerimine: einike@evm.ee

Pühapäeval kell 12-19 leiab aset Pärimustantsu päev: seto tants. Leigarite korraldatud II pärimustantsu päeva teema on seto tants oma endisaegses elukeskkonnas — talupojakultuuris. Õpikohtumistele vabaõhumuuseumi setu talus järgneb mõnus ühine tantsuõhtu Kolu kõrtsis, kus musitseerivad nii Leigarite pillimehed kui külalised ja jala saab valgeks igaüks.

Kui veel märtsikavast noppeid teha, siis kindlasti on huvipakkuv 15. märtsil kell 13-16.30 toimuv seminar teemal “Palkmaja soojaks: seestpoolt soojustamine ja välispiirete õhupidavuse parandamine, lubi-ja savikrohv palkseinal, omadused ja kulunormid, kasutamine niiskuskoormusega ruumides.“

Loevad Üllar Alev ja Mikk Luht. Lisainfo Eesti Vabaõhumuuseumi Maaarhitektuuri keskuse ajaveebist.

Kui palkmaja soojustamine võib pakkuda huvi meestele, siis 25. märts ehk paastumaarjapäev on üks olulisimaid päevi vana algupäraga naistepühade reas.

Sinna juurde kuulus puna joomine ja hommiku tervitamine ainult naistele mõeldud rituaalidega. Vabaõhumuuseumis alustatakse paastumaarjapäeva 5.45 hommikul, kui kohtutakse muuseumi tagumise värava juures, et Pärimuslaulu seltsingu eestvedamisel hommikut tervitada!

Kell 15.00 aga ootab Kolu kõrtsis kõiki naisi ja julgemaid mehi setu lauluselts Siidisõsarõ. Naised joovad verevät viina, laulavad, tantsivad ja kutsuvad kõrtsi tulnud rahvast kaasa lööma! Hommikune üritus kõigile tasuta, õhtusele osale sissepääs muuseumipiletiga.

Lähemat infot toimuvate ürituste kohta saab muuseumi kodulehelt.