Nii mesilasperede kui sigade arvu teatamiseks on vanas e-PRIAs avatud e-teenused (Teenused – Loomade register – Andmete esitamine – Sigade arv ehitises 1. mai seisuga ja Mesilasperede arvu teatamine).

Kui mesila või sigala on seni registreerimata, saab seda teha vanas e-PRIAs (Teenused – Loomade register – Andmete esitamine – Hoone või ala registreerimise taotlus).

Kui loomapidaja kliendiandmed pole veel registrisse kantud, on vaja enne mesila või sigala registreerimist registreerida kliendiandmed. See toimub ühekordse tegevusena. Kliendiandmete muutumisel tuleb ajakohased andmed registrisse esitada 15 tööpäeva jooksul.

Kliendiandmed saab registrisse kanda uues e-PRIAs. Kliendiandmete esitamiseks, vaatamiseks või muutmiseks tuleb esmalt valida klient, keda soovite esindada ning seejärel valida menüüst Kliendi andmed. Registreerides ennast kliendiks ja esitades vajalikud kliendiandmed, on võimalik vanas e-PRIAs toimingutega jätkata 10 minuti pärast. Lisaks uue e-PRIAle on kliendiandmete esitamiseks järgmised võimalused: saata vormikohane taotlus esindusõigusliku isiku poolt digiallkirjastatult e-posti aadressile kliendiregister@pria.ee; pöörduda maakondlikesse teenindusbüroodesse; saata taotlus postiga aadressil Tähe 4, Tartu 51010.

Registris olevaid andmeid oma mesilate ja sigalate kohta saab vaadata vanas e-PRIAs (Teenused - Loomade register – Andmete vaatamine - Ehitiste andmete vaatamine). Kui andmed muutuvad või tegevus lõpetatakse, tuleb sellest registrisse teatada 7 päeva jooksul. Andmeid on võimalik muuta ja sulgeda ka e-PRIA kaudu.