Põllumajandusministri sõnul on riigiti vajadused väga erinevad. "Kui osades riikides on raskustes näiteks tsitruseliste kasvatajad, siis teistes piima- ja veiselihasektor. Väga oluline on lahendustes olla objektiivne ja mitte tekitada tüli riikide vahel," sõnas Padar.

Seni on kasutusele võetud esimesed meetmed puu- ja köögiviljasektori abistamiseks ning teatatud turukorralduslikest abimeetmetest piimasektorile. Lähiajal käivitab Euroopa Komisjon eraladustamise meetme piimatoodetele; käimas on arutelud skeemi kasutamiseks ka liha- ja kalasektorites.

Eesti rõhutaski istungil piimatoodete eraladustamise meetme rakendamist, samuti vajadust tõsta sekkumiskokkuostu hindu. Euroopa Komisjon analüüsib viimase vajadust edaspidiseks.

"Peame vajalikuks Vene embargo tõttu suuremates raskustes olevatele sektoritele ja enam kannatanud piirkondadele erakorralise abi andmist. See on tähtis eelkõige esmatootjatele, vastasel juhul oluliselt kannatab sektori pikaajaline konkurentsivõime," sõnas minister Ivari Padar EL põllumajandus- ja kalandusministrite nõukogu istungil.

Eestis on Venemaa kehtestatud sisseveokeelust enim mõjutatud piima- ja kalasektorid, samuti on raskustes sealihasektor.

Euroopa Liidu põllumajandusministrid kogunevad uuesti kuu lõpus.