Paljud ohustatud liigid on suured loomad, nagu näiteks ninasarvikud, taapirid, elevandid, dugongid ja manaatid. Eriti ohustatud liikide nimistusse lisandus aga ka kaks Põhja-Aafrika kõrbepiirkondades elavat antiloopi, kabegasell ja addaks. Pideva küttimise tulemusena on kummaski liigis järele jäänud kõigest paarsada isendit.

Suured imetajad on kõrgendatud väljasuremisohus, sest lisaks muudele teguritele on nad sageli hõredalt levinud, neil on madalam sigimisvõime ja nad on kergemini kütitavad.

Populatsioonide kahanemine toimub sedavõrd kiiresti, et alates 2008. aastast on juba mitmed ohustatud liigid ka tegelikult välja surnud. Näiteks võib tuua Jõulusaarel elanud nahkhiire Pipistrellus murrayi. Kui 2009. aasta jaanuaris leidus selle liigi isendeid Jõulusaarel veel 20 ringis, siis sama aasta augustis oli neist järele jäänud ainult üks.

Vaatamata halbadele uudistele on siiski ka lootuskiiri – ajavahemikul 1996-2008 kasvas liigikaitse osas tehtud pingutuste tulemusel 24 imetajaliigi arvukus.