Sellest tulenevalt löövad välja ka mitmed toitainetepuuduse tunnused, sest taim ei saa juurte kaudu kätte piisaval hulgal toitaineid. Kasvuperioodi alguses on väga oluline fosfor. Fosforipuuduse tunnuseks on punakas värvus lehtedel, mis võib avalduda juba esimeste lehtede tekkimisel. Fosfor makroelemendina antakse külvi alla, et tagada hea juurestiku areng ning kiire lehtede kasv kasvuperioodi alguses. Ebasoodsatest tingimustest põhjustatud toitumishäire korral on soovitav fosforit anda lehe kaudu juurde juba alates teisest lehest.

Kriitiline aeg taime toitumise seisukohalt on maisil kuuenda lehe faasis. Kehv taimede kasv mõjutab oluliselt ka saagikust, seega kõik toiteelemendid peavad olema kergesti taimele kättesaadavad. Lehtede kaudu fosfori andmine on väga tõhus täiendus mullast omastatavale fosforile. Parim lahendus on anda YaraVita KombiPhos-i, mis sisaldab lisaks fosforile kaaliumi, magneesiumi, mangaani ja tsinki. Soovitame mitte segada teiste toodetega. Lehtede kaudu antav fosfor on kiire, taimele märkimisväärselt lühikese ajaga kättesaadav ja taimes aktiivne.

Lisaks poolmakroelementidele nagu kaltsium, magneesium ja väävel vajab mais mikroelementidest rauda ja mangaani. Kuid kaks kõige olulisemat mikroelementi on boor ja tsink, mida mais vajab suhteliselt suurtes kogustes. Boor tõstab tärklisesisaldust, tsink 1000 suurendab tera massi, mille tulemusena tõuseb saagikus. Lehtede kaudu on soovitatav boorivajaduse rahuldamiseks kasutada 3l/ha Boori või YaraVita Bortrac-i (150g/l Boori), tsingivajaduse leevendamiseks soovitame YaraVita Zintrac-i (700g/l tsinki) kulunormiga 1l/ha. Lehtede kaudu väetamiseks on parim aeg 4-8 lehe faas, tänaseks hakkab parim aeg juba paljudel ümber saama.