Esimese asjana tuleb kolm eri läbimõõduga puupakku laduda üksteise otsa torniks. Teises ülesandes tuleb haaratsi vahele võtta õllepurk, nii et see ei puruneks ja asetada pakkudest torni otsa.  Kolmandas ülesandes tuleb püüda tennispalle haaratsi lõugade vahele ning lasta pallil poole meetri kõrguselt kukkuda pange sisse. Õige kõrguse tähistamiseks on pange kõrvale pandud püsti hari.

Seni on parim aeg jäänud viie minuti juurde, kõige kauem on aga kulunud 20 minutit. Neljapäeval oli võistlejaid 20 ringis, kätt saab proovida ka reedel ja laupäeval. Võitjad kuulutatakse välja laupäeval kl 14. Võitja saab endale murutraktori, teine ja kolmas koht vastavalt mootorsae ja gaasigrilli.

Võistlust korraldava MC-Sales OÜ esindajate sõnul on Soomes ja Rootsis sarnaseid võistlusi peetud üle 20 aasta. Soomes korraldatakse täpsusalaseid ja palkide laadimisvõistlusi. Palgilaadimisvõistlus vajab aga rohkem ruumi ja seda ei ole kahjuks võimalik kitsas messiboksis korraldada.

Reede hommikul alustati ka tavapärast raievõistlust "Kevadkarikas". Metsamehed võtavad seal mõõtu täpsussaagimises, langetamises ja saeketi vahetamises.

Maamess on viimast päeva avatud laupäeval ja tallinlastel on sinna võimalik mugavalt rongiga tulla. Erirong Maamessile väljub Tallinn-Balti jaamast 24. aprillil kell 7.46 ja saabub Tartusse kell 10.15. Tartu vaksalis on vastas bussitransfeer, mis toimetab messile. Pärastlõunal toimetab huvilised buss Tähtvere messikeskusest raudteejaama.