"Lase 20 peale," kostis hõikeid pealtvaatajate seast, keda hoolimata jahedast ilmast oli Sänna tulnud rohkesti.

Ostma hakati siis, kui belgia sinised, simmentalid, herefordid  ja aberdeenid üle vaadatud ning pakkumisjärg jõudis limusiini tõugu noorte pullideni. Limusiini tõul oli minekut seetõttu, et Eestis oli limusiin üks esimesi lihatõuge. Tekkinud on küllalt palju limusiini karju, kus tõuaretuseks vajatakse uut verd.

Esimesena läks loosi aastane Kehtna vallas sündinud ja kasvanud Ballo, mis müüdi alghinnaga 30 000 krooni.

Ballost paar kuud vanem Raplamaal aretatud Adler rändas Järvamaale Napu tallu, kus teda ootasid ees kümme paaritamisikka jõudnud mullikat.

Ainus loom, kelle omandamiseks peeti natuke tõsisemat oksjonit, oli aastane pullipoiss Taamen, kelle 27 000 kroonine alghind kahe pakkumisega tuhande krooni võrra tõusis.

Pärast oksjonit müüdi ära ka soliidne kolmeaastane simmentaalihärra Harri, kes Kalmer Visnapuu karjas juba järglasi andnud. Kõige kallim pull, Belgia sinist tõugu Adore de La Marka osteti ära kirjaliku pakkumisega ning rändab Hiiumaale.

"Tõupulle on mõtet osta, sest siis saad endale puhtatõulise karja ning see võimaldab lisaks sellele, et kõrgema hinnaga veiseliha müüa, tegelda ka tõuaretusega ning müüa tõuloomi," selgitas ETKÜ juhatuse esimees Tanel Bulitko oksjonil.