Hapukapsa kilogramm maksab 1.20, värske kapsas 50 ja peet 80 senti ning kaalika ja porgandi kilohind on üks euro. Viimane kehtib ka kõrvitsa kohta. Selle suve viimased tomatid maksavad 2.50 kilo.

Mitu Valga aiapidajat kurdavad, et nende õunapuud jäid tänavu viljatuks, samas kui naaberaias olid puud õunte all lookas.

Tiiu Vinne on üks neist, kes tänavust saaki kiidab. ‘Sügisjooniku’ kilogrammist küsib ta 1.70, ‘Paide taliõun’ ja ‘Kuldrenett’ maksavad 1.50 ning ‘Tartu roos’ 1.20. Mahakukkunud õunte kilohinnad on 50 ja 70 senti.

Hele Skutans küsib ‘Talvenaudingu’ kilogrammi eest ühe euro ning ‘Tellissaare’ ja ‘Paide taliõuna’ kilo eest 80 senti.

Lihapoolist pakkuv Peeter Naaris täheldab, et ilmade jahenedes hakkavad ostjad eelistama rasvasemat kraami. Seapekk maksab tal 1.60 ning saabki kohe otsa.

“Eks inimesed keeda juba kapsaid talveks valmis,” arvab Naaris.

Kõrval asuva Maxima hindadele jäävad tema kauba hinnad praegu veel alla, kuid müüja ei välista, et peagi on ta sunnitud mõnele tootele 25–35 senti juurde panema. Esialgu maksab supikogu tema letis 1.66, seakoot 2.55, noore sea hakkliha 3.83 ja kintsuliha 3.90 kilogramm.

Läti firma Servilat pakub uudistoodetena delikatesskonserve – hautatud lambaliha, hirveliha ja loomaliha omas mahlas, hinnaks kõigil 2.56. Verivorsti kilohinnaga 2.29 ostetakse nii suuremas kui väiksemas koguses – et oleks teada, mida jõuluks valida, sõnab üks ostja. Vanem proua võtab aga kilo jagu kanakintse, mille hinnaks 2.35.

“Lihapoolis on nüüd olemas ja rahu majas!” väidab ta. “Elan neist kintsudest kuu aega.”

Paadi Pagar üllatab ahjusooja leivaga – äsja toodud 600grammine viilutamata vormileib maksab 90 senti, nii nagu päts Mihkli leibagi.