Šveitslased hindavad Eesti rohumaadel kasvanud veise liha
"Hea eesti veiseliha on kümne aastaga Eesti turu võitnud, alles oli lihaveisekuu, milles osales 44 restorani - see on tohutu muutus!" kiidab üks meie kõvemaid lihaveisekasvatajaid, Kalmer Visnapuu, kel on 620 lihaveist.
Kohalikud lihaveisekasvatajad müüvad oma loomade liha kahe kaubamärgi all: Liivimaa Lihaveis ja Eesti Lihaveis.
Liivimaa Lihaveise alla on koondunud 11 kasvatajat, kes müüvad üheskoos 40-50 veise liha kuus. Kõige suurem on läbimüük Tallinna ja Tartu kaubamajas ja taluturul.
Liivimaa Lihaveise märgi all müüakse aberdiin-anguse, herefordi aj simmentali tõugu veiste liha, selgitas ühingu eestvedaja Katrin Noorkõiv Uma Lehele.
Eesti Lihaveise kaubamärgi all müüb veiseliha Rakvere lihakombinaat, loomad ostab kokku Estonian ACB Vianco.
Estonian ACB Vianco müüb liha ka välismaale: aasta aega on Baltic Grassland Beefi projekti kaudu ostnud meie veiseliha üks Šveitsi suuramaid poekette - Coop. Šveitslased hindavad just rasvasemat ja rohumaal kasvanud veise liha.