Kuidas siis saab vaid mõne lehmaga ära elatud? Vastus on väga lihtne – piimast tuleb valmistada maitsvaid tooteid. Nele valmistab piimast ja peamiselt oma aia viljadest naturaalseid ja suus sulavaid jäätiseid. Sortiment on väga lai, kuna naine armastab katsetada. Näiteks astelpaju-mee-kõrvitsajäätis üllatab mõnusa maitsega, arooniajäätis tundub tagasihoidlik, kuid võlub sööjad ära. Huvitav kooslus on ka pihlaka-martsipanijäätises. “Kasutan rõõska koort, nii et mu jäätised on plombiirid, lisaks oma kanade munakollased, suhkur ja lisandid, mis tulevad metsast või põõsa otsast,” selgitas jäätisemeister.

Lisaks jäätisele valmistab ta piimast ka jogurtit, keefiri, võid, juustu ja kodujuustu. Sepa mahetalu kraami saab osta Pärnu OTTist (otse tootjalt tarbijale) ja talul on ka oma kaubaring.

Nüüd on hakkaja naine hakanud ka teistele väikelehmapidajatele vahendama väikemeierei seadmeid – separaatoreid, pastörisaatoreid, nõrutusvanne, juustukatlaid, mille maht algab 50 liitirist ja muud. Praeguseks on ostetud üks juustuharf, kuid neli huvilist ootavad PRIAst toetuse määramise otsust, et seadmed soetada.

“Kõige suurem huvi on juustukatelde vastu, kuna väga paljud teevad juustu potiga pliidi peal, mis on väga kurnav,” märkis Nele Tamm.