“Mulle näib, et lätlasi on siin rohkem kohal kui eestlasi. Või teevad nad lihtsalt nii kõva lärmi,” arvas koos sõbrannaga Riiast Tallinna sõitnud noormees.

Lisaks jõudsid Läti noored päeval käia ka Tartut vaatamas. Tartu oli võimsa mulje jätnud – sellist linna Lätis juba ei ole! Nüüd siis Madonna ja veel pisut Eestis ringi vaatamist. Kokku tulebki noortel meeldejääv suvereis.

Madonnat ei näinudki

Ah soo, ja muidugi on Madonna suur artist!

Suure artisti üle tundis rõõmu ka lava ülesehitamise eest endale ja naisele tasuta pääsme saanud kraanamees.

“Eks “Kirgede torm” jääb nüüd vaatamata, aga kui kord juba tasuta sisse lubati, siis tulime muidugi,” seletas naine. “Pilet on nii kallis, et midagi vast selle raha eest ikka näha ja kuulda saab.”

Kraanamehel, nagu paljudel teistel, oli kontserdil kaasas binokkel, sest: “Kuulsime, et Madonna on väga väikest kasvu...”

Mitmest suurest ekraanist hoolimata jäi poplaulja tõesti üsna kaugeks ja päris suures plaanis ei näidatud tema nägu kordagi.

See andis küünilisematele ainet küsida, et kas ehk staari ninaga midagi...

“Suurepärane kontsert oli! Kahjuks ei õnnestunud Madonnat kordagi näha,” kirjutas järgmisel päeval üks austaja oma netipäevikusse. “Jah, liiga kaugel olime,” kurvastasid veel mõned huvilised, kes poole sajandi vanuse popikooni energiat küllalt kiita ei jõudnud.

“Milline liikumine, milline jõud ja tempo, kord ka üks kontsert, kus miski ei topanud,” rõõmustasid meesaustajad.

“Väga halb laulude valik oli, ainult remiksid ja mitte ühtegi ballaadi, pilet oli selle kohta liiga kallis,” arvustas naine, kes oli tulnud nooruse nostalgiast ajendatuna.

Kesk-Eestist kohale sõitnud põllumees ütles hiljem, et tema suurim rõõm oli hästi õnnestunult valitud parkimiskoht ning õnn pärast kontserti viie minutiga minema ja kodu suunas liikuma saada.

“Kontserdile ma läksin sellepärast, et pole varem käinud sellisel üritusel, kus oleks nii palju inimesi.

Tahtsin näha, kuidas see välja näeb. Mu isiklik arvamus on see, et kui inimene saab 50, siis ei maksa enam roosa trikooga ringi karelda. Ah et must trikoo oli? No mis vahet seal on?”

Aga vähemalt näitas kontsert seda, et lauluväljakul on võimalik korraldada üritus, kus on ka 70 000 inimese jaoks nii palju tualette, et kordagi ei teki ukse taha saba, isegi sel juhul, kui õlleankrud on veetud otse murul istujate suu juurde.

Samuti võis näha, et ratastoolirahvale on täiesti võimalik üles panna mugav tribüün ning nad ei pea kuskil massis ekslema.

Rõõmsad kodutud

Ja kord võis näha ka rõõmsaid kodutuid, kes turvaväravas inimestelt ära võetud toidust ja joogist hiiglaslikke kotte täis laadisid.

Kõige rõõmsam oli naine, kes oli juba kella kuue paiku viis kotti täis saanud, endale Konsumi kilekotist peakatte teinud ja prügikasti juures mobiiliga kuhugi helistas – küllap kutsus autot
järele.

Hiiglasliku käibega kontserdilt pudenes seekord mitte ainult raasukesi, vaid lausa kreemiroose.

Nüüd on siis Madonna Eestis lõpuks ära käinud ja see lahter linnukesega täidetud. Rahule jäid need, kes kontserdile läksid ja need, kes koju jäid.

Ning nagu üks kontserdikülastaja ütles: päris hea, et ta nii ruttu ära läks.