Paari päeva eest sai lahkunu abikaasal toimuvast küllalt ning ta kustutas konto lihtsalt ära. “Täitsa võimatuks läks asi. Logisin kõikjalt välja, aga ikka oli ta jututoas aktiivne või tuli uus tegevus ajajoonele,” kirjeldab mees. Kuna naine oli kasutanud mitmeid rakendusi, siis aeg-ajalt need käivitusid ning andsid endast märku sünnipäevakalendrites või mujal.

“Seal on võimalus andmete salvestamiseks, seda ma tegingi. Aga tema koht on seal, kus ta praegu on ning teda internetti kummitama jätta ma ei tahtnud,” sõnab abikaasa.

Midagi sarnast juhtus aasta eest teisel pool maakera surnud eestlanna kontoga, kust tuli edasi postitusi ja inimene oli jututoas märgitud kohalolevaks.

Tagatipuks hakkas juba sõbranimekirjas olev naine ennast uuesti sõbraks pakkuma.

Ehmatusest ei pääsenud ka pere, kes oli otsustanud lahkunud pereisa konto esialgu alles jätta. Šokk saabus tema sünnipäeval, kui peret vähem teadvad inimesed kõiksugu tuntud tegelastega eesotsas meest õnnitlema asusid. Postituste hulgas oli nii lihtsalt lakoonilisi õnnitlusi kui ka hea maitse piiri ületavaid ütlemisi nagu “Jälle samm surmale lähemale!”.