INNA VAATLUS
INNA AEG
tulevane Sirbi pt kt kt

Nii palju kui mina tean, teeb reformikultuuriministeerium neil päevil olulise avalduse. See puudutab üht lastelaulu.
Niisiis, olge nüüd tähelepanelikud!
Tuntud laulusõnad “Head lapsed, need kasvavad vitsata! Arm aitab enam kui hirm!” tuleb alates 1. detsembrist pea-, rahandus- ja kultuuriministri rangel nõudmisel muuta järgmiseks: “Head lapsed, need kasvavad rahata! Mis aitab enam kui hirm?”
Korraldus tuleb otsekohe täita ilma igasuguste lisaklausliteta. See ei kuulu vastuvaidlemisele ega edasikaebamisele. See ei allu mittemeeldimisele. Nii on ja nii jääb! Ja ongi sündinud laulu- ja tantsupoe uus hitt!
Riigikogu tegi üle pika aja jälle tööd – pidas ööistungeid. Paras neile!
Minu meelest on eriti naljakas see, et sotsid, kes ööistungid aktiivselt esile punnisid, olid ise ühed kõige passiivsemad osalejad. On ju naljakas, kui 19st sotsist on kohal viis, kes tõsise näoga tööd teevad?
Oli öösiti aegu, mil saalis istus neid ainult paar tüüpi, kes otsekui Pavlovi tingrefleksi mõjul suurest väsimusest kümne minuti kaupa puhkepause võtsid.
Aga näe, ka rahvasaadikud on kõigest inimesed – lõpuks väsisid nemadki ära, andsid alla ning lõpetasid pullitegemise. Ei aidanud isegi esisotsi jagatud jogurtijoogid seedimise korrastamiseks.
Kuna parlament näitas ööistungiga taas kord oma õiget palet, teen ettepaneku määrata Riigikogu liikmele vajaduspõhine palk, õigemini toetus.
Tähendab: nii palju, kui valija peab vajalikuks oma valitule palka/toetust maksta, nii palju ta ka palka/toetust saab.
Samas olen kuulnud, et uuest aastast hakkavad rahvasaadikud saama kuluhüvitiste kõrval ka tuluhüvitist. Saadikul tekib õigus saada hüvitist 30 protsendi ulatuses oma tuludest, et veelgi tulemuslikumalt oma valijatega kohtumisi läbi viia. Juba olla raamatupidamises tekkinud pikad järjekorrad.
Ka meie alevis tuli pärast valimisi uus võim. Aga meil ei puhu uued tuuled, vaid uued kõhutuuled. See saaste ja müra on nii õudne, et peab vist ÜRO appi kutsuma.

VAATAKS TÕTT
MATI UNT: “Eestil pole iseenesest häda midagi, aga kultuurivaenulikku elementi on siginud liiga palju. Me ei pannud tähele, millal nad paljunesid. Nüüd on nad aktsioonis. See matslus. Ta sumiseb, piiksub ja krabistab põranda all. Tuleb hiirelõksud üles panna.”
Postimees, 31. detsember 2003

TÕRRE PÕHJAST
Toetage baktereid! Nemad on mõne inimese ainuke kultuur.
STEVEN WRIGHT

PEALT NÄHTUD
“Naeri” püsiautor ja lühinaljavõistluse mitmekordne võitja, Maalehe Oskari laureaat aastast 1990, karikaturist ja humorist Tarmo Vaarmets on maha saanud oma esimese raamatuga.
Kivi kotti ja metsa poole!

ABIKS ELULE
Tõelise mehe ja tõelise naise vaidluse võidab see, kes esimesena nutma hakkab.
ÕNNE NÕU

AMET EI RIKU

  •  Piloot lendas orki.
  •  Saunanaine võeti mustalt tööle.
  •  Saekaatrimees vaatas ohutustehnikale läbi sõrmede.
  •  Baaridaamil oli kokteile jalaga segada.
  • Püromaan istus nagu sütel.

ANDRES ÜLVISTE

PAETISME

  •  Vaba mees haarab sarvist härjal, naisemees iseendal.
  •  Miks pole lisaks maamiinidele ka linnamiine?
  •  Mis säilitusained on taevamannas?
  •  Sünnitused on ajutiselt peatatud, kuna riigil ei jätku sünnitoetusteks raha.

JÜRI PAET

TÕSI TAGA
E-sigaret tõmbab vesipiibule vee peale.
E-sigaret vajab e-õpet.
Kas e-sigaret rikub peale tervise ka arvutit?
E-koolis olgu e-sigaret alati ranitsas.
HEIKI MAIBERG