Koolikiusamine peab lõppema!


Koolikiusamine on paljudes õppeasutustes igapäevane nähtus. “Naeris” külastas Kanaküla keskkooli ning uuris, kas ka seal kiusamist ette on tulnud.

Esimesena kohtas meie reporter õblukest Annet, kes nutetud silmadega väljus WCst.

“Mul oli juba tunni ajal hirmus pissihäda,” selgitas Anne, “aga kuna ma pidin täna mitu asja tahvlile kirjutama, ei saanud ma välja minna. Aga kui ma vahetunnis kempsu läksin, panid poisid mind sinna kinni. Need kuuenda b klassi poisid on nii pahad,” nuuksus Anne ning jooksis kätega vehkides garderoobi.

Järgmisena kohtasime Antsu, kes tuli just tööõpetuse tunnist.

“No meil oli töpa,” jutustas Ants õhinal, “kõik poisid olid juba klassis. Mina tulin viimasena. Läksin rahulikult oma kohale ja hakkasin ühte pulka saagima, aga siis tulid nad kõik minu juurde, hoidsid mind kinni ja naelutasid minu lipsu ja kitli laua külge. Kui nad mulle veel valu ka oleks teinud, oleks ma kohe dire juurde kaebama läinud.”

Kõige rohkem oli aga endast väljas Meelis, kelle juuksed olid täis valget plöga, ülikonnal olid jämedad valged triibud ning kes haises piparmündi järele.

“Te ei kujuta ette, mis nad minuga tegid,” oli Meelis endast väljas. “Mina kõnnin vahetunni ajal rahulikult mööda koridori. Järsku tunnen, justkui oleks pühvlikari minust üle jooksnud. Mind tõugati pikali ja pasteeriti ära otse õpetajate toa ukse taga! Keset koolipäeva! Ja kujutage ette — ükski õpetaja mulle ka appi ei tulnud!”

Just kolleegide osavõtmatus tegi Meelisele kõige rohkem haiget. “Nad ju näevad, et nende direktorit pasteeritakse. Kui nad ise ei julge vahele tulla, kutsugu vähemalt politsei. Aga sellist jõhkrat kiusamist lihtsalt pealt vaadata… Mul ei ole sõnu.”

Miks direktor Meelisele appi ei mindud ning teda viienda b klassi tüdrukute käest ära ei päästetud, seda ei soovinud “Naerile” kommenteerida ei matemaatikaõpetaja Anne ega tööõpetuse õpetaja Ants.

“See kiusamine peab ükskord lõppema!” oli direktor Meelis resoluutne.

SERGEI KRAANA
“Naeri” korrespondent Kanaküla lähistelt


VILDE VAADE

Uus suulise võrdõiguslikkuse volinik siin. Tervitusi ümberilmareisi katamaraani pardalt! Olgu kohe öeldud, et tantsusaade muutis mu elu.
Vaevalt sai Mäo möödasõit ametlikult avatud, kui meie riiklik lennufirma teatas, et alustab lende Tallinna ja Tartu vahel. Nüüd saab kiiremini: ühest linnast teise minek võtab koguni poolteist minutit vähem aega.
Seoses euro tulekuga muutub nii mõndagi meil kärakavõtmisega. Nimelt hakkab 1. jaanuarist paralleelselt euroga kehtima uus määrus, mille järgi enne kella 10 ja pärast kella 22 alkoholi, s.h viina juua ei tohi. Kes selle vastu eksib, peab valitsuse antud euroarmukalkulaatori tagasi andma. Lisaks peab ta kohustuslikus korras läbi lugema Lissaboni lepingu.
Minu naabrimutid, üle maa kuulsad õed Tihedad teadsid rääkida, et Lipstoki ja Kallase allkirjaga on eurole antud 100 kriitikavaba päeva. Enne ja pärast tema tulekut. Seetõttu ongi võimalik praegusajast kuni järgmise aasta aprillini suured hinnatõusud ära teha.
Aga kurjaks teeb see elu küll. Nüüd nõuab riik, et kõik kodanikud peavad oma rahatagavara müntide näol panka viima. Sest riigil on raha vaja, masu tuleb üle elada. On alles kurnajad! Selle viimasegi tahavad enne eurot lihtsa inimese käest ära võtta!
Muide, Lenk ütles mulle Toompeal miljonipeldiku sabas seistes, et kui münte ära ei vii, siis eurosid vahetada ei saa.
Minu teada alustatakse varsti leiva- ja piimakartelli uurivate konkurentsi- ja tarbijakaitseameti ning prokuratuuri suhtes uurimist, kuna neid kahtlustatakse kartellikokkuleppes.
Küsimus on selles, miks need kolm riigiasutust hakkasid korraga ja üksteisega enne konsulteerides uurima leiva- ja piimamaffia hinnatõusu mahhinatsioone. Varsti hakkavad pead lendama. Sinnani tuleb aga lõuad pidada ja edasi tarbida.
NB! ”Kodakondsuse andmine naturalisatsiooni korras”” — kui suudad seda 14 korda kiiresti ja veatult öelda, oled läbinud testi ja võid eurole üle minema.
P. S. Paku Rahvaliidule üks kena poisslapse nimi! Vastu saad kuus parlamendikohta. Kiirematele paremad kohad akna all.

ANTON VILDE
Söön. Palvetan. Armastan



MUDA MIHKEL PAJATAB

Luuavarres käivad ettevalmistused tsirkusetuuriks. Poliitikud on lubanud alustada valimiskampaaniat. Saab jälle maotäie naerda. Huvitav, mis lubadustega need klounid seekord rahvast üllatavad?

Poe juures arutasid filosoofid, et soomlased on meist aastakümneid maha jäänud. Põhjanaabrid otsustasid tubakatooted leti alla viia. Kes taipab küsida, see võib ka suitsu saada.

Vene ajal oli meil sama lugu — paremat suitsu sai ainult leti alt. Pole ime, kui soomlased varsti suitsuvorsti samuti leti alt saavad.

Külamooridel on jututeemaks piimahinna tõus. Mina ei näe selles mingit traagikat. No tõuseb. Ja siis? Rasvaprotsent ju seevastu langeb. Nii et kõik on tasakaalus.

Inimesed peaksid positiivsemalt mõtlema. Näiteks kui minul või Tigu Evaldil midagi hinge eal kripeldab, ei lähe me sellest mööda ilma pasundama, vaid astume Põhu Karla juurest läbi ja seame sammud ”Kolme M-i klubisse”.

Karlal on alati rohi pudelis kaasa võetud. Pärast ravikuuri on mured pühitud, nagu poleks neid kunagi olnudki.

Hea meel on meie esinaistennisisti üle, kes laias maailmas mehetegusid teeb. Rõõmustage teiegi!


VAATAKS TÕTT
AAVO KOKK: “Raske on hinnatõusu aegu Eesti Energia töötajatel minna vanaemale külla. Oled nagu mingi rahvavaenlane.”
Eesti Päevaleht. 19. jaanuar 2005



TÕRRE PÕHJAST

Kui su aeda maandub rohelisi mehikesi, peida ära kõik oma maja rohelised naisukesed.

MIKE HARDING



PEALT KUULDUD

Kunde küsib RIMIs: “Kas teil kärbsepiitsa on?”

Müüja vastab: “Meijel on singipiitsa, hakklihapiitsa, paprikapiitsa. Aga kärbsepiitsa meijel ei olje!”



ASIANTS

- Ants pole viimasel ajal kordagi vastu hambaid saanud. Ants on hambutu.

- Antsule ei meeldi jooksvat remonti teha. Ants ei jaksa joosta.

- Seltskonnas olid kõik kraadiga. Ants oli kraadiklaasiga.

- Antsule pole vaja midagi sada korda öelda. Antsule piisab 99 korrast.

JÜRI PAET



AMET EI RIKU

- Disainer tegeles hinnakujundusega.

- Kui joodikul pole klaasi, on ta nõutu.

- Isatalus emapuhkust ei anta.

- Tallalakkuja ülendati kintsukaapijaks.

- Laiskvorst viis naha tööturule.

ANDRES ÜLVISTE