“Meil oli Oti rattad”, “Targa rehealune”, “Maa hing”. Meie lemmik on vaieldamatult “Targa rehealune”, see ol väga väärikas ja läks hinge,” rääkis ta. "Emotsioonid on võimsad. Suur tänu meie juhendaja Andre Lainele!”

"Targa rehealune" oli tõesti üks selle peo üllataja. Aeglane ja uimane rivitants ju, aga tänu andekale seadele ja mustritele sai sellest üks lavastuse tõeiselt emotsionaalne kõrghetk.

Põlvamaa naisrühm Värten on tuntud nõustaja Ulvi Ajaliku rühm.

Juba seitsmes tantsupidu läheb Järvamaa metsamehel ja päästjal Tõnu Truskal. Tema kodupunt on segarühm "Vallatsi". Seitsmes pidu - see teeb kokku pea 35 aastat tantsimist!

Tõnu ja eelkõige muidugi publiku meelest on ägeded meeste tantsud. Seekordses kavas oli neid kaks, "Oma õnne sepad" ja "Pikse loits".

"Pikse loits" oli tantsupeo kavas 1985. aastal ja just sellest peost alates, kus noore ajakirjaniku ja Türi poistekoori saatjana kogu ilu ja valu kaasa tegin, on tantsupeod ka minu arm.

Rahvapillipeo telgis kohtusime talunike asendusteenistuse eestvedaja ja ühe taluliikumise ideoloogiga juba algusest peale. See armas ja musikaalne naine on Riina Kaldaru. Lisaks sellele, et ta on mänginud aastaid akordioni, kuulub ta süda viiendat aastat mandoliinimuusikale. Ta mängib orkestris "Saku mandoliinid".

“Orkester kutsuti kokku viis aastat tagasi, mina liitusin natuke hiljem,” räägib Riina. “Mulle meeldib meie õhinapõhine tegevus, meil on nii vahva seltskond koos. Mandoliin on pill, mida mängitakse üle maailma väga paljudes riikides ja see on meil lasknud esitada väga huvitavaid kontsertkavasid.”

Laulupidu kostitas prooviletulnuid vihmaga, aga taluliidu endist juhti Kaul Nurme see küll ei häirinud.

Täna astub laulukaare alla aga ETKL-i pikaaegne juht Kaul Nurm, kes on inseneride meeskoori üks kandvmaid baritone.

Lauljate ridades võib nõustjatest näha ka teist aasta konsulenti, Epp Säga.

Laulupeol on oma tuubaga kohal ka Eesti kõige kogenum künnimeister Raido Kunila. Tema on Torma puhkpilliorkestri liige.

Ja see pole kaugeltki kõik. Kui peagi tänava äärde või teleka ette juubelipeo rongkäiku vaatama asume, näeme kindlasti veel paljusid tuttavaid.