Pindi Kinnisvara juhatuse liige Peep Soomani sõnul on Tartus pakkumiste arv vähenemas, samal ajal tehingute arv on sujuvalt kasvavas trendis, mistõttu on ka varade väärtused sisuliselt paigale jäänud.

Ka Narvas oli märgata elavnemist: veebruaris osteti 39 korterit võrreldes jaanuari 20ga.

Kõige kurvem seis on Pärnus, kus hiilgeaegadel osteti üle 100 korteri kuus, eelmisel kuul vaid 17. Nii on tehingute arv langenud 85% ja hinnad 45%.

Märkimisväärselt on kahanenud ka teistes linnades korteritehingute arv: näiteks tehti Paides tehinguid vähem 86% ning hind kahanenud 50% ning Kuressaares langesid tehingud 84% ja hind 49%.

Võrus on tehingute arv 87% ja hind langenud 25%. Sooman märkis, et hinnad on ühelt poolt küll müüjate arvates piisavalt langenud, teisalt ei mõjuta hinnalangust ainult tehingute arv, vaid palju ka pakkumiste arv. Paljudes linnades on pakkumiste arv hakanud kahanema, seda eelkõige seetõttu, et inimesed on otsustanud koduvahetuse edasi lükata."

Suuremates linnades on täheldada pakkumiste arvu stabiilset langust, mis muudab ostjatepoolse valiku väiksemaks ning leevendab seeläbi ka pea kaks aastat väldanud tugevat survet hindadele.

Sooman ütles, et eramuturg on langenud keskmiselt rohkemgi, kui korteriturg. "Eramud on kallimad ning see varagrupp on ka rohkem nö pihta saanud," selgitas ta. "Eramuturul on keskmiselt olnud langus üle 50%."