Kondiga seakarbonaad on aastases võrdluses kaupluses kallinenud kolm protsenti ning turul odavnenud kolmteist protsenti. Poes on kohaliku seakarbonaadi (kondiga) valik suurenenud ja kõrgemast kvaliteedist tulenevalt on keskmine hind tõusnud.

Samas on kauplustes erakordselt palju kondita sealiha soodusmüüke, kus pakutakse suuri tükke importliha. Turul on niigi suhteliselt madalat liha hinnataset mõjutanud suurenenud pakkumine, sest seakatku kolmandasse tsooni jäänud sigalate liha vajab realiseerimist.

Ka suitsukarbonaadi hind on turul aastaga langenud kaheksa protsenti, kuid kaupluses tõusnud kuus protsenti. Kaupluse kõrgem hinnatase tuleneb sellest, et seal vaatame me ainult Eesti suitsukarbonaadi hinda, samas kui turul on raske vahet teha, milline on kohalik ning milline imporditud suitsusink.

Eesti õunte üheksaprotsendine hinnatõus kaupluses aastaga on tingitud nende heast kvaliteedist. Paranenud hoiutingimuste tõttu võis detsembris poelettidel näha ilusaid suuri kohalikke õunu. Turul leiab ka palju väikesemõõdulisi kodumaiseid ubinaid. Kahe ostukoha hinnatase on erisuunaliste hinnamuutuste tagajärjel ühtlustunud (umbes 1,60 €/kg).

Veiseliha puhul on turul ja kaupluses hinnatrendid samad: kondita veiseliha on aastaga odavnenud (vastavalt 2 ja 3%) ning kondita kallinenud (vastavalt 5 ja 13%). Eesti broileri kilohind on turul langenud kolm protsenti ja kaupluses kaheksa protsenti. Pikk Eesti kurk on nii turul kui kaupluses aastaga 39 protsenti odavnenud ja turul on kurk soodsam kui kaupluses.