Magusat emadepäevaks
Kihiline moositort vahukoorega
Põhi
1 dl kollast maisijahu
2 dl kartulitärklist
1 dl kiirkaerahelbeid
2 tl küpsetuspulbrit
2 tl vanillsuhkrut
1 banaan või 100 g õunapüreed
1 dl õli
2½ dl sidrunimaitselist limonaadi
Täidis
2 dl vahukoort
100 g toorjuustu
1-2 dl maasika- või vaarikatoormoosi
200 g (4 dl) külmutatud vaarikaid
suhkrut maitse järgi
Vaarikad võite asendada rabarbripüreega.
Loetletud ainetest valmistage madal tordipõhi, millest saate poolitamisega kaks kihti. Põhja ärge päev varem valmis tehke, see muutub seistes kuivaks. Vajadusel hoidke tordipõhja sügavkülmikus. Kui aga soovite mitmekihilist torti, küpsetage kaks põhja.
Määrige lahtivõetav koogivorm (ca 23 cm) õliga ja puistake peale kaerahelbeid. Segage kuivained, millele lisage õliga segatud püreeks purustatud banaan ning lõpuks ettevaatlikult segades limonaad.
Kallake tainas vormi, küpsetage 175° juures umbes 40 min. Laske küpsetisel vormis jahtuda, seejärel lööge välja. Täiesti jahtunud tordipõhi lõigake kaheks kettaks. Immutage need limonaadiga, mis jäi järele taina segamisest. Vahustage koor ja segage toorjuustuga, lisage veidi suhkrut. Jätke natuke vahust segu tordi kaunistamiseks. Ülejäänud segust määrige pool vaagnale asetatud põhjakettale, peale toormoos või rabarbripüree, katke teise kettaga. Sellele pange jälle kiht koort ja marjapüreed, peale kaunistuseks vahtu.
Kama vahukoorega
2 dl vahukoort
1 dl hapukoort või maitsestamata jogurtit
2 sl suhkrut
3 sl kamajahu
soovi korral ½ tl vanillsuhkrut
kaunistamiseks riivitud šokolaadi
Vahustage koor ja jogurt, maitsestage ning lisage õrnalt segades kamajahu. Tõstke väikestesse kaussidesse või pokaalidesse, kaunistage šokolaadiga. Lisada võib ka purustatud pähkleid, puuvilja- või marmelaadilõike. Serveerimiseni hoidke külmas.