Ilma jahenemist soosib kõrgrõhuala ülekaal Põhja-Euroopas. Täna on kõrge rõhuga väli jõudnud keskmega Põhja-Jäämerelt Lapimaale ja selle lõunaserv küünib Läänemere lõunaveteni.

Olulist sadu oodata ei ole. Õhutemperatuur püsib plusspoolel. Reedel liigub kõrgrõhkkond edasi üle Soome kagusse ja leiab endale koha Venemaa avaruste kohal. Sajuvõimalus on väike. Pikemate selgimiste korral võib ööl vastu reedet kergeid miinuskraade tulla.

Nädalavahetusel jääme ulatusliku kõrgrõhuala lääneserva. Pilved hõrenevad ja ööl vastu pühapäeva on miinuskraade oodata juba suuremas osas Eestis.

Külmast võib pääseda vaid saarte piirkond. Päeval valitsevad küll soojakraadid, kuid õhk on mõõdukalt tugeva tuule tõttu üsna kõle.

Esmaspäev tõotab esialgu tulla kõige külmema ööga ja ka päeval ei kerki termomeetrinäidud 0°st oluliselt kõrgemale. Teisipäeval ja kolmapäeval surub üle Läänemere meie suunas aga madalrõhulohk mõnevõrra niiskema õhuga. Taevasse koguneb rohkem pilvi ja kohati võib ka veidi sadada. Öised külmakraadid taanduvad suuremast osast Eestist, päevastes näitudes aga eriti suuri muutusi ei toimu.