Selle kuu alguses avasid oma seina FB portaalis Rõuge ja Haanja vallavalitsus. Neist esimesel on 59 kasutajat. „See on vallale väga kasulik. Eeldan, et igal omavalitsusel peaks infokanalid olema, kas või valla kodulehel foorumi näol,” ütles Haanja vallavanem Juri Gotmans.

Gotmansi sõnul annab sein FB või foorum valla kodulehel rohkem võimalusi suhtlemiseks. „Vald saab näiteks ka kriitilistest teemadest varem teada ja nii neile paremini reageerida. Vajaduse korral saab inimestele anda vastukaja, miks üks või teine asi niimoodi on. Peale selle säästab internet aega, sest pole vaja ajada asju paberkandjal,” selgitas Gotmans.

Üks nüanss siiski paljulubavatel infokanalitel on. Nimelt kipuvad foorumis ja FB seinal võtma sõna pigem nooremad. „Praegu ongi küsimus, kuidas me saaksime vanemate inimeste seisukohti teada läbi interneti,” sõnas ta ja lisas, et üks võimalus on kindlasti eakate inimeste koolitamine arvuti kasutamisel.

Kui Haanja valla FB seinal on kasutajaid vähem kui 100, siis Rõuge vallal on portaalis liikmeid 169. Valla arendusnõunik Jaanus Mark ütleb seepeale, et maailmavoogudega tuleb kaasas käia, et mitte ajast maha jääda. „Internet on tuleviku teema. Juba praegu jääb paberit vähemaks, allkirjastatakse digitaalselt jne,” loetles ta.

Pikemalt loe Võrumaa omavalitsuste ja sealsete elanike suhtluskanalitest Võrumaa Teatajast.