Kui maja, mida ehitasime, hakkas tasapisi valmis saama, tulime Soomest ära. Mina olen hetkel kodune, abikaasa käib tööl umbes 40 kilomeetri kaugusel. Vahemaad ei häiri üldse, pigem on see hea, kui saab hommikul ennast n-ö töö lainele lülitada ja kui tööpäev läbi, siis uuesti kodulainele lülitada. Kodu ja töö saab nii eraldi hoida.

Maal elades saavad lapsed suvi läbi paljajalu käia, tundmata hirmu, et astuvad klaasikildudele või millelegi muule ohtlikule. Samuti pole hirmu, et lapsed jooksevad auto ette.

Maal saab kasvatada puhtaid keemiliste väetiste vabu köögi- ja aedvilju – jätkub nii lastele, endale kui külla tulijatele söögiks.

Peale töö- ja koolipäevi on väga mõnus tulla oma koju ja olla eemal linnakärast. Siin on tõeliselt hea ja rahulik – ilus puhas loodus ja kaunis tähistaevas, mida võibki vaatama ning imetlema jääda.

Nädalavahetustel saame käia ise ehitatud saunas, mille üks sein on klaasist ja kust saab näha metsloomi metsa ääres söömas. See on tõeline maal elamise ilu ja võlu!

Liina Jakobson-Pukk




MAAL ELAMISE PÄEV

Tänavu toimub Maal elamise päev 26. septembril.

Maal Elamise päeva eesmärk on avada uksed tegusatele ja säravatele inimestele, et aidata neil leida omale sobivat elupaika maal.

Sel aastal ootab külastajaid 18 valda, kes tutvustavad külastajale oma lasteaedu, koole, külamaju, tervise-, kultuuri- ja spordikeskusi ning ettevõtteid. Lisaks pakutakse infot vabade elukohtade kohta ning räägitakse võimalustest ise endale töökohta luua