„Mul on hea meel, et magistriõppe lõpetajate arv on võrreldes eelmise õppeaastaga suurenenud, ka ülikooli strateegiline eesmärk on tõsta magistriõppe osakaalu,“ lausus Tallinna Ülikooli rektor Tiit Land. „Erilist heameelt teeb varasemast suurem magistriõppe cum laude lõpetanute hulk.“

Vastuvõtuavalduste esitamine Tallinna Ülikooli algab sisseastumise infosüsteemis www.sais.ee 26. juunil ja kestab 7. juulini. Uusi üliõpilasi võetakse vastu 51 bakalaureuse-, 61 magistri- ja 13 doktoriõppe kavale. Avalduse saab soovija esitada kuni kahele erialale.

Tänavu saavad matemaatika ja eesti keele riigieksami väga heale tulemusele sooritanud valida õppekoha vastuvõtueksamit sooritamata enamikul eesti õppekeelega erialadel. „Lisaks avardasime olümpiaadidel ja konkurssidel edukalt osalenud inimeste võimalusi ülikooli astumisel," lausus Tallinna Ülikooli vastuvõtu peaspetsialist Merit Paist.

1. septembriks, mil uued tudengid õppima asuvad, on valmis ka ülikooli uus struktuur. Tallinna Ülikoolis on siis kuus instituuti ja kaks kolledžit, Rakvere ja Haapsalu.

Uued instituudid sündisid praeguste akadeemiliste üksuste ühinemisel. Need on Balti filmi-, meedia-, kunstide ja kommunikatsiooni instituut, digitehnoloogiate instituut, haridusteaduste instituut, humanitaarteaduste instituut, loodus- ja terviseteaduste instituut ning ühiskonnateaduste instituut.